Blackbelts/(Junior) Consultants Operational Excellence

Career
Company
ING
Type
Starters position
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services, Insurance, Services, Technology
Required language
English
Area
Change Management, Economics, International Business, Business Administration, Management, Supply Chain
Website
http://www.ing.nl/graduates

Description

Word jij enthousiast van het bedenken van optimale processen en het ervoor zorgen dat deze vervolgens direct succesvol geïmplementeerd worden? Ben je sterk in het uitvoeren van analyses, heb je goede sociale vaardigheden en wil jij je in sneltreinvaart ontwikkelen tot een ijzersterke procesconsultant? Lees dan verder!

Blackbelt: wat doe je dan?

De Blackbelts zijn de interne procesconsultants van ING. We doen projecten binnen de bank met een multidisciplinair project team om end-to-end klantprocessen in te richten en te verbeteren. Onze hulp wordt ingeroepen bij grote procesoptimalisatie projecten: projecten waarbij we in drie tot zes maanden een probleem analyseren én oplossen, en echt impact maken op de ruim 8 miljoen klanten van ING.

In de functie van (junior) Blackbelt ben je vanaf het moment dat je bij ons start direct medeverantwoordelijk voor de voortgang van het project en het geboekte resultaat. Dit doe je natuurlijk samen met je projectteam, met collega-blackbelts en mensen uit de organisatie. Je acteert binnen alle lagen, van operatie tot directie. Om écht goed het probleem van een afdeling te begrijpen maar ook om de implementatie soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat je makkelijk verbinding maakt en je niet uit het veld laat slaan als je met weerstand te maken krijgt. Daarnaast heb je een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht, waarmee je snel de juiste structuur aanbrengt in probleemstellingen, analyses uitvoert en de juiste grondoorzaken en oplossingsrichtingen selecteert.

Klinkt goed: what’s in it for me?

De functie van Blackbelt is uitdagend en afwisselend en ons gezellige, professionele team van ca. 30 Blackbelts maakt het echt af. Onze afdeling opereert als een aparte onderneming binnen het grote bedrijf van ING. Zo kunnen we als objectieve en veelgevraagde interne procesconsultancy partij onze projecten doen, staan we altijd open voor nieuwe methodieken en ideeën, en zijn we zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld onze recruiting en trainingen. Het fijne hieraan is dat we veel vrijheid hebben en toch onderdeel zijn van een groot bedrijf waarin alles voor handen is.

Omdat we altijd bezig zijn met hoe dingen beter kunnen, vinden we het erg belangrijk om onszelf ook op persoonlijk en inhoudelijk vlak te blijven ontwikkelen. Er staat een breed programma aan interne trainingen voor je klaar, om zo een boost te geven aan je leercurve. Ook word je het eerste half jaar direct opgeleid tot Blackbelt en leer je de Lean Six Sigma methodologie. Maar eigenlijk komt ontwikkeling overal terug: zo delen we op onze maandelijkse teamdag de lessons learned van projecten die zijn afgerond met elkaar en iedere Blackbelt staat altijd voor je klaar om je te helpen met je persoonlijke ontwikkelpunten.

Naast de mooie projecten die we doen, organiseren we ook veel sociale activiteiten met elkaar, bijvoorbeeld een gezamenlijke wintersport of teamborrels.

Voor een goed beeld van onze afdeling en deze functie kun je ook dit  filmpje bekijken.

Werken in een dynamische omgeving

ING is continu bezig om zichzelf en haar producten te verbeteren, om zo voorop te blijven lopen én onze klanten te helpen voorop te blijven lopen in deze snel veranderende markt. Bij dat streven hoort snelle innovatie. Daarom werkt ING sinds 2015 grotendeels ‘agile’, een methode die we kennen van bedrijven als Spotify, Netflix en Google. Je merkt dit direct doordat er kortcyclisch resultaten worden opgeleverd en door de multidisciplinaire teams die écht verantwoordelijkheid nemen om onze producten iedere dag weer een beetje beter te maken voor de klant. Dit wordt mogelijk gemaakt door de mensen die bij ING rondlopen: stuk voor stuk resultaatgerichte, intelligente en enthousiaste mensen, die altijd bereid zijn om elkaar te helpen.

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket

In deze fulltime functie (40 uur) heb je als Blackbelt bij ING Domestic Bank niet alleen een uitstekend salaris en een OV jaarkaart, maar heb je ook recht op 27 vakantiedagen en een 13e maand.

Wie zoeken we?

Je bent een enthousiaste teamspeler die een uitstekend analytisch vermogen combineert met uitmuntende veranderkundige kwaliteiten. Tevens voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je hebt een excellent academisch trackrecord, hieronder verstaan we een VWO opleiding direct gevolgd door universitaire bachelor en universitaire master;
  • Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring. Meer werkervaring? Kijk dan hier
  • Je daagt jezelf continu uit om 100% te presteren;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in zowel woord als geschrift.

Herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan nu! Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief in één document. Wij nemen alleen sollicitaties met een CV en motivatiebrief in behandeling.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sarah Bongers (06-10947665 of blackbelts@ing.nl). Je kunt natuurlijk altijd lid worden van onze LinkedIn groep: ING Blackbelts & Friends

Apply Here!