Stage Product Marketing Coffee, Tea & Cross Sell

Career
Company
Jacobs Douwe Egberts (JDE)
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Fast Mover Consumer Goods
Required language
Dutch, English
Area
Sales, Marketing
Commences at
01 June 2019
Finishes at
10 July 2020

Description

JACOBS DOUWE EGBERTS

Stage Product Marketing Coffee, Tea & Cross Sell

 • Vleutensevaart, 3532 Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

JACOBS DOUWE EGBERTS

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken Douwe Egberts, L’OR, en Piazza D’Oro, Laurentis en op het theemerk Pickwick. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is het onderdeel van JDE dat zich richt op de b2b-markt. Met andere woorden: wij zijn de expert op het gebied van koffie en thee die buitenshuis/out-of-home gedronken wordt.

Het Product Marketing team volgt de trends in de markt en vertaalt deze door naar nieuwe producten, verpakkingen en concepten. Daarnaast is het product marketing team ook verantwoordelijk om de marketing middelen te ontwikkelen om innovaties tot een succes te maken. Dit heeft betrekking op koffie, thee, cross-sell, machines en services en voor alle kanalen waar JDE actief is. Dit betreft grote bedrijven, MKB, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en horeca. Het Product Marketing team heeft als belangrijkste doel de koffie & thee merken te bouwen binnen de buitenshuis markt en een relevant en eigentijds assortiment aan te bieden aan de grote hoeveelheid klanten die deze markt kent.

Voor het Product Marketing team Coffee, Tea & Cross-Sell zijn we op zoek naar een stagiair(e) die met veel enthousiasme en energie het team komt versterken. Dit is jouw kans om opgedane marketingkennis te gebruiken en te verbeteren in de praktijk. We zullen je uitdagen op verschillende marketingvlakken, variërend van het (door)ontwikkelen en onderhouden van het assortiment en het meewerken aan een marketingplan, tot het ontwikkelen van marketing materialen en het begeleiden van innovatieprojecten.

Kortom: genoeg om te leren!

Functieomschrijving

Wat je gaat doen

 • Algemene marketingondersteuning voor de koffiemerken Douwe Egberts, L’OR, en Piazza D’Oro, Laurentis en op het theemerk Pickwick;
 • Algemene ondersteuning voor de cross-sell categorie (zoals bekers, melk, suiker) van onze koffie-en theemerken;
 • Onderhouden en (door)ontwikkelen van het product assortiment;
 • Ontwikkelen van marketing materialen en een bijdrage leveren aan het totale marketingplan;
 • Coördineren van (sub)projecten; 
 • Afstemmen van vraagstukken met channel-marketing, sales en de internationale marketingafdeling;
 • Ondersteuning van het Product Marketing team Coffee en Thee in de daily business.

Functie-eisen

Jouw profiel

 • HBO/WO: bij voorkeur Marketing, Communicatie, Commerciële Economie of Hotelmanagement;
 • Ambitieus;
 • Grote mate van zelfstandigheid;
 • Professionele-, communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Je neemt initiatief en bent verantwoordelijkheid;
 • Hands-on mentaliteit en creatief;
 • Oplossingsgericht denkvermogen;
 • Projectmanagementvaardigheden zoals planning;
 • Teamplayer.

Extra informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Daarnaast kom je in een jong team met een gemiddelde leeftijd van 30. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders. De stageperiode is in overleg, fulltime en voor een periode van vijf à zes maanden. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO of WO instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Laura van de Wijdeven, bereikbaar op +31 (0)6 11341316. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je online reageren.

Ik ben geïnteresseerd