Data Analist

Career
Company
EVG Start
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Services, Software Engineering, Technology, Webdevelopment
Required language
Dutch
Area
Business Administration, Management

Description

JOUW PROFIEL

EVG Start is op zoek naar pas afgestudeerde academici en HBO-ers die klaar zijn voor de eerste stap in hun carrière! Je hebt minder dan 2 jaar werkervaring of net een academische en/of HBO-opleiding afgerond. Je bent nieuwsgierig, maar ook een tikkeltje eigenwijs. Je hebt affiniteit met ICT, maar je bent geen techneut. Bovenal ben je ambitieus, sta je stevig in je schoenen en ben je klaar voor de vliegende start van je carrière! 

Herken je jezelf in dit profiel en wil je aan slag als data analist, of misschien als projectmanager, servicemanager, procesmanager of business analist? Dan dagen we je uit ons een pakkende motivatie en CV toe te sturen. Als je onze interesse weet te wekken nodigen we je graag uit voor een nadere kennismaking.

WAT DOET EEN DATA ANALIST EIGENLIJK?

Een data analist (soms ook wel informatie analist genoemd) verwerkt binnen een bedrijf of instelling data tot bruikbare informatie. Pas op het moment dat gegevens of data door mensen geïnterpreteerd en begrepen kunnen worden, kun je het informatie noemen. En informatie heeft op zijn beurt weer betekenis voor de ontvangers.

Een data analist heeft te maken met grote stromen gegevens: cijfers, financiële gegevens, onderzoeksresultaten, enzovoorts. Je moet handig zijn in het begrijpen van deze data. Je brengt context aan in de structuur van de data zodat de informatie in de praktijk gebruikt kan worden, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in het koopgedrag van je klanten. Je vind het leuk om dit overzichtelijk, helder en snel aan collega’s te kunnen uitleggen. Tot je taken behoort ook het initiëren en opzetten van nieuwe onderzoeken als de data nog niet beschikbaar is. Het opstellen van rapportages en het presenteren van je bevindingen aan het management past natuurlijk ook helemaal bij deze rol.

Twijfel je nog omdat je het moeilijk vindt je een beeld te vormen van het werk van een data analist? Kijk dan eens bij onze starter Nina van Boxtel

WAT BIEDEN WE JOU?

EVG Start biedt je de uitgelezen kans je talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. Ons traineeship duurt 2 jaar en ondertussen ben jij aan het werk bij een aansprekende opdrachtgever als KLM, ABN AMRO, T-Mobile, Knab, Martinair en nog vele andere mooie bedrijven. Natuurlijk verdien je bij ons ook gewoon een marktconform salaris, organiseren we regelmatig gezellige borrels en feestjes en worden bijvoorbeeld je reis- en telefoonkosten 100% vergoed. Misschien nog wel belangrijker: EVG Start is een van de weinige bedrijven waar je vanaf het begin van je carrière intensief wordt gecoacht en begeleid. Dat betekent onder andere:

  • elke week een coachingsgesprek
  • twee keer per maand sparren met je collega’s tijdens lunch of diner
  • elke twee maanden een interactieve workshop of training
  • certificering in ITIL4, LEAN IT en Agile/Scrum

Aan het eind van het ICT Management Traineeship hebben wij al onze kennis en ervaring aan jou overgedragen en ben je een ICT management professional. Interesse gekregen? Solliciteer dan direct!

Apply Here!