MEEWERK STAGIAIR(E) MARKETING & COMMUNICATIE

Career
Company
Pon
Type
Internship
Location
Other
Sector
Services, Webdevelopment
Required language
Dutch, English
Area
International Business, Business Administration, Management, Marketing
Website
http://www.pon.com

Description

WAT GA JE DOEN?

MARKETING & COMMUNICATIE 

LEASE A BIKE gaat werkende Nederlanders (ook) laten fietsen en wij hebben de ambitie om dé marktleider van Nederland te worden op dit gebied. Gedurende deze reis zullen wij veel uitdagingen tegenkomen. Ben jij in staat om werkend Nederland op de fiets te krijgen? LEASE A BIKE is op zoek naar een stagiaire die ons ondersteunt op het gebied van marketing en communicatie.

Over LEASE A BIKE

LEASE A BIKE biedt gemakkelijke fietslease aan in de B2B markt. Per 1 januari 2020 creëert nieuwe wetgeving deze mogelijkheid en wij gaan hem benutten. Dit kan naast, maar ook ter vervanging van de (lease)auto, verduurzaming van het bedrijf of als extra secundaire arbeidsvoorwaarde voor fittere en loyalere medewerkers. LEASE A BIKE heeft sinds zijn oprichting in 2015 een sterke groei doorgemaakt in Duitsland. Aan ons de taak om dit concept ook in Nederland op de kaart te zetten en werknemers voordelig op elk type fiets te krijgen. Wat doen wij? Wij regelen alles om dit proces heen, zodat de werkgever geen zorgen heeft en de werknemer alleen maar na hoeft te denken over zijn of haar droomfiets.

Jouw job

“Ons verhaal” vertellen!

LEASE A BIKE is een nieuw bedrijf in Nederland, met ervaring in Duitsland, dat valt onder een van de grootste familiebedrijven van Nederland: Pon. Wij zetten een compleet nieuw concept in de markt dat handig inspeelt op de nieuwe wetgeving om meer mensen op de fiets te krijgen. Zoals jij ongetwijfeld weet behoeft alles wat nieuw is, nét dat beetje extra uitleg. Daar hebben wij jou voor nodig. Jij wordt, in nauwe samenwerking met onze Operations tak, verantwoordelijk voor alle interne en externe promotie. In de breedste zin van het woord. Je krijgt van ons veel vrijheid, zowel op het gebied van design, format als de teksten die jij nodig acht om ons concept in de markt te zetten. 

Naast de focus op marketing & communicatie maak je volledig deel uit van ons kleine team. Je doet mee met de wekelijkse vergaderingen en ondersteunt onze Operations tak met de dagelijkse werkzaamheden waar nodig. Jij denkt en helpt mee met de inrichting van onze backoffice en staat klaar voor onze klanten.

Wat vertel ik aan wie op welke manier?

Dat bepaal jij! Wij staan aan het begin van een nieuw avontuur waarin we heel Nederland mee gaan nemen in de mogelijkheden van fietslease. Onderwerpen waar jij je onder andere mee bezighoudt zijn de werknemers op de fiets krijgen, duidelijke communicatie naar de stakeholders en ons concept. Hierbij focus je je niet alleen op werknemer, maar ook op werkgevers en fietsendealers. Op welke manier? Naast onze website zijn alle media een optie. Van flyers tot mailing en van social media tot de traditionele postduif. Aan jou de taak om dit medium verder op te bouwen, door te kijken welke boodschap we voor welke doelgroep inzetten. Een diverse uitdaging:

Om “divers” nog concreter te maken, houd jij je bezig met:

 • Finetunen en bijhouden van de website;
 • Schrijven van artikelen en blogs over fietsen en fietslease;
 • Bedenken, uitwerken en ontwerpen van promotiemateriaal en (fiets)-festivals organiseren ;
 • Eventueel in samenwerking met extern marketing bureau;
 • Meedenken met de strategie van LEASE A BIKE vanuit een marketing en communicatie perspectief;
 • Ondersteunen van de dagelijkse werkzaamheden van de Operations afdeling.

Je maakt onderdeel uit van een team dat nu nog bestaat uit 9 medewerkers, inclusief jou. De ambitie is om binnen een jaar minstens te verdubbelen. Een uniek moment om in te stappen. Jij kan een belangrijke rol gaan spelen in deze groei wat vervolgens ook weer ook weer mogelijkheden biedt voor jouw eigen kansen.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • Je bent bezig met een HBO / WO-opleiding in de richting van bedrijfskunde / marketing / communicatie / creative design;
 • Jij bent beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden vanaf januari of februari;
 • Je hebt geen moeite om complexe dingen op een eenvoudige manier te verwoorden of uit te beelden;
 • Je vrienden omschrijven jou als een echte creatieveling. Iemand die soms net anders tegen bepaalde zaken aankijkt;
 • Een hoop doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Jij gaat met ons deze reis maken en ons helpen het bedrijf vorm te geven op het gebied van marketing & communicatie. Gedurende deze reis zullen veel uitdagingen op ons pad komen. Ben jij in staat om deze managen?;
 • Wel een hands-on, maar geen 9 tot 5 mentaliteit. Daarnaast verwachten wij een hoop gezelligheid.

WAT BIEDEN WIJ?

Naast deze super mooie uitdaging met veel vrijheid bieden wij natuurlijk nog heel veel meer:

 • Een riante stagevergoeding van €400 per maand;
 • 14 vakantiedagen o.b.v. contract voor zes maanden. Heb je 'terugkomdagen' vanuit je opleiding? Dat is geen probleem natuurlijk;
 • De mogelijkheid om mee te doen aan de activiteiten van Pon Fit: hét gezondheidsprogramma van Pon en de Pon-bedrijven (waar wij er ook een van zijn);
 • De mogelijkheid om je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining en ga zo maar door.

WIE ZIJN WIJ?

Pon.bike has been growing by acquisitions into one of the largest OEM’s in the bicycle industry. Their growth ambitions target various consumer segments. The bicycle is the answer to social challenges related to ageing, health and getting outside. Pon.bike offers a complete range in all product groups, city, comfort and trekking bikes as well as MTB and race bikes (with a large portion being e-bikes version of these) and parts & accessories. Premium products, best quality and innovation are key. They are now making a huge step into globalizing their procurement across all brands. The global procurement project manager plays a pivotal role in this change, realizing synergies from the supply base. Brands Pon.Bike Group: BBB, Cervélo, Faraday, Focus, Gazelle, Kalkhoff, Rixe, Santa Cruz, Union, Univega.

Pon.Bike is part of the Pon Group, one of the largest family owned businesses in the Netherlands. Pon is an international trading and service company, engaged in a wide range of activities. Pon employees, 13,000 people at over 450 branches across 32 countries. We constantly strive to achieve the highest possible added value in the relationship between customer and manufacturer. This is based on high-quality products supplied by leading manufacturers, including Volkswagen, SEAT, Skoda, Audi, Caterpillar, MAN and Continental. Pon also offers complementary services, such as service, maintenance, repair, leasing, rental and insurance.

CONTACT INFORMATIE

Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met Maud Meekel, Operations Officer maud@lease-a-bike.nl 

Gelijk solliciteren voor deze unieke kans kan natuurlijk ook! Klik daarvoor op de knop ‘Solliciteer direct’ hieronder en stuur ons je CV en motivatiebrief. Je hebt tot en met 29 februari de tijd om te solliciteren.

Sollicitatieproces: Jouw sollicitatieproces bestaat uit één gesprek. Hierin maak je kennis met Mark (Business Development Manager) en Maud (Operations Officer).

Apply Here!