Management Trainee

Career
Company
N.V. Nederlandse Gasunie
Type
Traineeship
Location
Groningen
Sector
Industrial Goods, Services, Technology
Required language
English
Area
Change Management, Economics, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain
Website
http://https://www.gasunie.nl/

Description

Welke impact maak jij op de (energie)transitie?

Ben je maatschappelijk betrokken en heb je de ambitie om je als afgestudeerde wo-er in te zetten voor de toekomst van Nederland? Dat is mooi, want wij hebben behoefte aan jong talent met nieuwe denkwijzen, slimme oplossingen en de kracht om onze organisatie mee te nemen in verandering. De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Er zijn diverse routes die daarnaartoe leiden. Het verminderen van CO2-uitstoot, reduceren en vergroenen van energieverbruik en het koppelen van de energie-infrastructuren voor  elektriciteit en (duurzame) gasmoleculen zijn hier voorbeelden van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in transitie. Wil jij daaraan bijdragen? Bruis jij van de ondernemende, creatieve, out of the box ideeën? Ook op het gebied van veilig en betrouwbaar gastansport? Ben jij in staat om vanuit onze traditionele werkwijzen nieuwe, dynamische werkwijzen te ontwikkelen? Dan is ons Management Traineeship perfect voor jou.

Wat ga je doen als trainee?

Als trainee bij Gasunie kun je alles wat je tijdens je studie geleerd hebt toepassen. En ontwikkel je jezelf in korte tijd tot een professional die alles in huis heeft om het verschil te kunnen maken.

Het tweejarig Management Traineeship bij Gasunie omvat drie opdrachten van acht maanden op verschillende plekken in onze organisatie. Als trainee werk je aan oplossingen voor vraagstukken die er écht toe doen. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de rol van projectleider. Daarnaast vragen we je om bij te dragen aan het management development programma voor onze leidinggevenden. En om actief deel te nemen aan het netwerk ‘Energiedragers’ met trainees van verschillende energiebedrijven. Zo krijg je de kans om in korte tijd zoveel mogelijk aspecten van ons bedrijf en de energiewereld te ontdekken. En stomen we je in twee jaar tijd klaar voor een leidende rol binnen Gasunie, als aanjager, ‘transitieversneller’ of manager.

Hoe ontwikkel je jezelf?

Tijdens het traineehsip is jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling ons voornaamste doel. We starten met een uitdagende driedaagse kickoff buiten de deur, waarin jij je eigen grenzen opzoekt. Hierin leer je jouw collega-trainees kennen. Maar ook je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten op een dieper niveau. Het vormt de start van je persoonlijke ontwikkelpad bij Gasunie. Dit ontwikkelpad bevat het eerst jaar onder andere een trainingsprogramma dat gericht is op persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling. Ook volg je een externe hoogwaardige opleiding over de Europese energiewereld. Daarnaast kun je gedurende het traineeship deelnemen aan vaardigheidstrainingen die passen bij jouw  behoefte. En samen met de andere trainees volg je elke twee maanden intervisie. Gedurende het hele traject wordt je door een team van interne en externe coaches intensief begeleid. Met hen bespreek je wat je tijdens je opdrachten tegenkomt, zodat je ook maximaal leert van je dagelijkse werkzaamheden. Een betere start van je loopbaan kun je je niet wensen, toch?

Jong Gasunie

Naast alle professionele activiteiten bieden we je bij Gasunie ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij Vlamboyant. Vlamboyant is een club die bestaat uit jonge en enthousiaste Gasunie-medewerkers. Vlamboyant organiseert een mix van activiteiten, zoals excursies, lezingen, borrels en sociale evenementen. Hierbij werken we ook samen met jongerennetwerken van andere organisaties.

Arbeidsvoorwaarden

Bij dit Management Traineeship horen natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden, omdat we je goed willen belonen voor je inzet. Als Management Trainee krijg je:

 • Een salaris van ongeveer € 40.000 op jaarbasis
 • Ruime mogelijkheden tot flexibel werken zodat je een goede work-life balance kunt realiseren
 • Mogelijkheden om jezelf gezond te houden: yoga, bootcamp en een bijdrage aan je sportschoolabonnement
 • Persoonlijk opleidingsbudget
 • Diverse workshops op het gebied van loopbaan, flexibiliteit, werksituatie en vitaliteit

Ben jij de Management Trainee die we zoeken?

Jij maakt geen geheim van je ambitie. Als het aan jou ligt, zet je vandaag nog de eerste stap richting een prachtige leidende rol bij een invloedrijke organisatie. Je bent nieuwsgierig, authentiek en wilt zoveel mogelijk zien én doen. Je bent je bewust van je kwaliteiten en kan niet wachten om jezelf verder te ontwikkelen. Je toont ondernemerschap met lef, benut de kracht van samenwerken en kunt jezelf met flair presenteren. Jij ontketent energie!

Om voor het Management Traineeship in aanmerking te komen, heb je in ieder geval:

 • Een wo-diploma behaald in de afgelopen twee jaar met bovengemiddelde resultaten. Wel laten we ons  graag overtuigen waarom jouw studieachtergrond bij onze organisatie past.
 • Ervaring met projectmatig werken in een team, waarbinnen je ook zelfstandig werkzaamheden hebt opgepakt en uitgevoerd.


Geïnteresseerd?
Is je interesse gewekt, maar wil je graag nog meer weten over onze organisatie, het traineeship of ervaringen van je voorgangers? Kom naar onze vrijdagmiddagborrel, waar je informeel kan kennismaken met ons prachtige pand, je toekomstige collega’s en uiteraard de huidige trainees of de oud-trainees die al een managementrol in onze organisatie vervullen.
Wanneer?

Wegens groot succes plannen we een tweede virtuele borrel voor management trainees in spe. Deze ‘Laatste ronde’ houden we op 1 april, tussen 16:00 en 18:00 uur. Geef je nu op: sollicitatie@gasunie.nl

Al overtuigd?

Wil je solliciteren, dan ziet de sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Stuur je motivatie en cv voor 5 april 2020 via onderstaande button
 • Op uiterlijk 9 april 2020 krijg je hier uitslag over
 • Tussen 13 en 17 april vragen we je een online assessment te maken
 • Op 15 mei vragen we je op ons hoofdkantoor te komen op onze selectiedag
 • Tot slot zullen we je dan voorstel voor een arbeidsovereenkomst doen
 • 1 september 2020 start jouw Management Traineeship

Wil je meer weten over het (sollicitatie)proces? Mail je vraag naar sollicitatie@gasunie.nl. Of neem contact op met Migiel de Lange, Senior Management Consultant (06-21892179) of Daniel Vermeltvort, HR Adviseur Recruitment (06-55555299).

Apply Here!