Commercial & Credit Specialist MO

Career
Company
ABN AMRO
Type
Starters position
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services
Required language
Dutch
Area
Economics, Finance, Management
Website
http://www.werkenbijabnamro.nl

Description

Commercial & Credit Specialist MO

In het kort

Duizendpoot en held voor klanten en collega’s

Met een fris humeur loop je het kantoor binnen. Je hebt er weer zin in! Je start de dag met een  kop koffie en het bekijken van je e-mail.  Je hebt twee getekende kredietovereenkomsten binnen, dat gaat lekker. Als eerste heb je gepland om de voorbereiding van een Closing voor morgen op te pakken. Een uur later begint de Lean workshop, waarbij jij als veranderaar aan de slag gaat om dat proces waar iedereen tegenaan loopt, beter te maken. Het was een goede sessie en er valt nog veel te leren, dat blijft altijd. In de volgende bijeenkomst kan je het afronden en het nieuwe proces   implementeren. De telefoon gaat. Je hebt vorige week voor een klant een klacht opgelost en zij belt je nu om je persoonlijk te bedanken. Gaaf! Het is een drukke ochtend waarin je veel voor de klanten regelt. Gelukkig weet je goed om te gaan met de tijdzones, waar je mee te maken hebt. Dat vind je juist het leuke aan het werken in een internationale werkomgeving. Tijd voor de lunch met je collega’s! Ga je naar de kantine of wandelen naar een van de vele lunchgelegenheden op de Zuidas? Na de lunch ben je druk met de Closing voor morgen, terwijl je inbox volstroomt met e-mails. Even prioriteiten stellen. Met behulp van advies van je ervaren collega’s, die  wat dingen van je over nemen, klaar je de klus. Voordat je de dag afsluit, is het tijd voor een potje tafeltennis met je collega. Morgen weer een nieuwe dag om te doen waar je goed in bent.

Je werk

Jouw dag? Snel schakelen en het beste advies geven. Als Commercial en Credit Specialist heb jij de regie. Jij kent de klanten en weet wat klanten nodig hebben, je bent verantwoordelijk voor de actieve ondersteuning van Coverage Bankers en Lenders. Je werkt intensief met hen samen en initieert in ondersteunende activiteiten om de doelstellingen van CIB te realiseren. Bovendien ben je de linking pin naar Contracting, Legal, Client Acceptance,  Credits NPL, Garanties en Transaction Banking Services. Wij onderscheiden ons in de markt door jou veel vrijheid te geven in jouw rol. Wij maken de ondernemer in je wakker en geven je  ruimte voor het maken van eigen beslissingen. Om het beste advies te geven, werk je in een professioneel team. Samen met het team ga je een slag dieper met je klanten en houd je het klantbelang scherp in de gaten. Daarbij kies je niet voor snelle winst, maar voor duurzame groei en oplossingen. Je volgt trends en ontwikkelingen op de voet en weet zo creatieve financiële oplossingen te bieden. De hoofdwerkzaamheden zijn; 1:  ondersteuning bij het maken van kredietvoorstellen voor bestaande en nieuwe klanten, 2: ondersteuningstaken en voortgang bewaken op het gebied van documentatie voor bestaande en nieuwe klanten en 3: Data Quality- en reguliere monitoring van de klantenportefeuilles op basis van actuele regelgeving, richtlijnen en procedures.

Je werkomgeving

Corporate & Institutional Banking biedt een internationale en dynamische werkomgeving. De CIB-portefeuille omvat 18 sectoren die momenteel onder clusters zijn gegroepeerd. Klanten worden over de hele wereld bediend, georganiseerd in 3 regio's: EMEA, Americas en APAC. Een compleet pakket producten wordt aangeboden via de volgende afdelingen binnen CIB: Coverage, Structured Finance, Global Markets,  Global Transportation and Logistics, Natural Resources, Trade & Commodity Finance en Clearing. Alle Mid Office-activiteiten zijn gecentraliseerd binnen CIB Processes & Control . Het  Mid Office team is verantwoordelijk voor het ontwerp, de naleving en de uitvoering van alle commerciële en krediet ondersteunende processen wereldwijd, voor alle klantsectoren en alle landen. Het is de linking pin tussen front- en backoffice en expertisecentrum voor commerciële en kredietprocessen. Er zijn 3 Mid Office teams, werkend vanuit Amsterdam. Jij komt in één van deze teams te werken.

Binnen de functie  zijn er drie niveaus. De verschillen tussen de verschillende functieniveaus  zitten op het gebied van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, deskundigheid en verandervermogen.


We bieden een fijn team waarin het draait om de teaminspanning. Het  CIB segment waarin wordt gewerkt biedt uitstekende groeimogelijkheden. Je teamgenoten zijn professionals en weten waar ze het over hebben. Klanten zijn bij ons nummer 1 en we gaan altijd voor de beste oplossingen en service.

Je profiel

Geïnteresseerd?  Check je profiel.

 • Je bent een multitasker en behoudt overzicht, ook als het druk is.
 • Je vindt het leuk om voor klanten te werken, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met het belang van de klant en van ABN AMRO. Je creëert kansen, maar niet zonder het risico en belang van de relatie en de bank uit het oog te verliezen.
 • Je kunt goed schakelen tussen en overleggen met Coverage Bankers en Lenders, interne collega's en andere stakeholders om inzicht te verkrijgen in onduidelijkheden en ontbrekende informatie over de klanten en het transactieproces.
 • Je bent enthousiast, resultaatgericht, creatief en gaat graag een stap verder om de klant zo goed mogelijk te ondersteunen, en daarbij de Coverage Bankers en Lenders zo veel mogelijk werk uit handen te nemen.
 • Kennis van revisies, spreaden en raten, condities en financieringsconstructies en het risicobeheer is een pré, eveneens de kennis van onze kredietsystemen (o.a. Rapid, C-track en OASIS)
 • Je gaat geen uitdaging uit de weg en wilt graag leren. Je communiceert gemakkelijk en wilt blijven investeren in jezelf.
 • Je kunt goed de regie pakken.
 • Je bent in staat om te werken in een cultureel diverse omgeving en beheersing van het Engels is een vereiste.
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring, met bij voorkeur ervaring in een commerciële (ondersteunende) functie

We bieden

 • Je gaat deel uit maken van een bedrijfsonderdeel van ABN AMRO welke wereldwijd opereert, uitdagend, ondernemend en gedurfd is. We moedigen een actief diversiteitsbeleid aan. Als je de drive hebt, bieden we je volop mogelijkheden om je ambities waar te maken.
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen en flexibel te werken
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
 • We bieden een fijn team met een goede werksfeer, waarin het draait om de teaminspanning.  Je teamgenoten zijn professionals en weten waar ze het over hebben.
 • Een marktconform salaris, op basis van een 36 - 40 urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen Nederland.
 • Een goede pensioenregeling.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Vul dan online je sollicitatie formulier in. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Renate van der Ree (renate.van.der.ree@nl.abnamro.com) en Malou Gordijn (malou.gordijn@nl.abnamro.com). We kijken er naar uit je te leren kennen.

Locatie:  

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Plaatsingsdatum:  19-mei-2020

Requisition ID:  22405

APPLY HERE!