Future proof Credit Risk Analyst

Career
Company
ABN AMRO
Type
Starters position
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services
Required language
Dutch
Area
Economics, Finance, Business Administration
Website
http://www.werkenbijabnamro.nl

Description

Future proof Credit Risk Analyst

In het kort

Vind je dat Credit Risk niet alleen over materiële aspecten moet gaan, maar bijvoorbeeld ook over innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke impact? Of heb je een sterke visie op hoe het riskvak zich in de toekomst kan ontwikkelen? ABN AMRO zoekt doortastende credit analisten die verder kijken dan kredietbeoordelingen alleen. Klinkt goed? Kom dan met ons praten. 

Je werk

Tuurlijk, aanvragen beoordelen blijft de basis van je werk. Afhankelijk van je kennis, ervaring en voorkeur doe je dat voor vermogende particulieren, of zo’n beetje alle typen bedrijven in Nederland: van mkb tot corporates. Daarbij kijk je naar hun businessmodel, financiële model, kasstroom en vennootschapsstructuur. Zoals dat ‘hoort’ in credit risk. 

Maar je kijkt ook buiten de traditionele kaders van het vak. Bijvoorbeeld naar de policy’s waarmee we de markt in beweging willen brengen. Want kredietwaardigheid is niet het enige dat meeweegt in je beslissing om een deal te laten doorgaan of niet. Het doet er ook toe of een aanvrager zijn ecologische footprint probeert te verkleinen. En hoe een ondernemer garandeert dat arbeidsmigranten in fatsoenlijke omstandigheden werken. Als je wilt, kun je aan dit soort beleid meeschrijven.

Ontwerp je liever nieuwe vormen van kredietanalyse? Ook goed. De markt beweegt namelijk constant: een krediet van de bank is allang niet meer de enige route om financieringen rond te krijgen, en de fintechs schieten als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk moeten we daar als bank iets mee. Dus ga je gang als jij wilt onderzoeken hoe we kunnen innoveren en waar onze mogelijkheden liggen. Hoe kunnen we meer uit onze expertise halen en doorgroeien naar een afdeling die daadwerkelijk waarde creëert – voor de bank, onze klanten én de maatschappij? 
 

Je werkomgeving

Welk project je ook naast je ‘traditionele’ werk oppakt, het is wel de bedoeling dat er iets met je ideeën gebeurt. Het beleid dat we in de second line bedenken, vertaal je dus helder door naar de business die het moet uitvoeren. Hiervoor betrek je de juiste stakeholders, maak je afspraken en stel je duidelijke communicatie op. Zo kunnen we als bank innovaties sneller doorvoeren. In de huidige markt is dat een must. 

Je profiel

Iemand die met een open blik naar credit risk kijkt en ziet dat er in kredietbeoordeling nog veel te ontwikkelen en bereiken valt. Bijvoorbeeld op het gebied van beleid en vakinnovatie. Verder ben je een aanpakker, kun je helder communiceren en voel je je thuis in een agile-werkomgeving. Projectmatig werk is je op het lijf geschreven, waarbij je het liefst in teamverband werkt.

Dit staat er op je cv:
•    Wo werk- en denkniveau 
•    Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands
•    Bij voorkeur een (aanvullende) gespecialiseerde opleiding gevolgd, zoals advanced analytics, coaching, bedrijfskunde en/of economie
•    Kennis van Lean Startup
•    Minstens drie jaar werkervaring in de financiële dienstverlening. Bijvoorbeeld in kredietverlening, financiële analyse en datakwaliteit beoordelen
 

We bieden

De kans om met credit risk nieuwe wegen in te slaan, en je stempel te drukken op onze strategie: ‘Banking for better, for generations to come’. Op een afdeling die waarde hecht aan autonomie en inclusiviteit. Wil je je ontwikkelen, dan is daar volop ruimte voor. In de diepte, of in de breedte. Daarnaast krijg je:
 

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Bas van den Bos (bas.vanden.bos@nl.abnamro.com). We maken graag kennis met je!

Locatie:  

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Plaatsingsdatum:  23-mei-2020

Requisition ID:  22966

APPLY HERE!