Blog: Na de analytical academy kan ik alle kanten op

Career
Company
TKP
Type
Inhouseday
Location
Groningen
Sector
Financial Services, Insurance, Services
Required language
Dutch
Area
Economics, Finance, International Business, Business Administration

Description

‘Na de analytical academy kan ik alle kanten op’

‘Samen met een groep internationale Aegon-collega’s volg ik de 3-jarige Aegon Analytical Academy. Omdat TKP een dochterbedrijf van Aegon is, kunnen ook TKP’ers aan deze opleiding meedoen. Met mijn klasgenoten bestrijken we het hele financiële veld. Dat maakt de opleiding lekker breed – én internationaal. Hier heb ik de rest van mijn carrière profijt van.’

‘De opleiding duurt in totaal 3 jaar, waar ik nu ruim een half jaar van achter de rug heb. Ik ben gewoon bij TKP in dienst en wat ik in de opleiding leer, pas ik direct in mijn dagelijkse werk toe. Dit is mijn eerste baan, anderen uit mijn opleiding hebben wel meer werkervaring. Aanvankelijk keek ik daar tegenop – dat ik daar, net afgestudeerd, tussen al die ervaren professionals zou zitten. Nu vind ik dat juist leuk. Je leert ongelooflijk veel van elkaar.’

Naar het buitenland

‘Aegon is een internationaal bedrijf, met dochterondernemingen die bij elkaar samen alle richtingen in de financiële wereld vertegenwoordigen. Mijn klasgenoten komen overal vandaan, uit allerlei landen en vanuit verschillende disciplines. Vaak wel commerciëler dan TKP, trouwens. Zo past de verzekeringstak data-analyse toe om de prijs voor een verzekering te bepalen.’

Contactmomenten voorspellen

‘Bij TKP gebruiken we data-analyse bijvoorbeeld voor het voorspellen van de momenten waarop pensioendeelnemers contact zoeken met onze frontoffice. Of voor process mining in het toekennen van nabestaandenpensioen. Zien we rare loopjes in de data? Duren sommige taken erg lang? Dan onderzoeken we hoe het efficiënter kan. Ook zetten we data-analyse in voor fraudedetectie: om te achterhalen of er meerdere uitkeringen naar één rekening gaan, bijvoorbeeld. Ontvangt iemand naast de eigen uitkering ook een nabestaandenuitkering? Of is er meer aan de hand?’

In de schoolbanken

‘Een voorwaarde voor deelname aan de opleiding is dat je het leuk vindt om jezelf te ontwikkelen. In de eerste 6 weken ga je namelijk terug de schoolbanken in. Voor mij was de financiële stof bekend, het datastuk juist helemaal nieuw. Ik leer nu datamodelleren en talen als SQL en Python. En ik werk aan mijn vaardigheden, zoals presenteren en een goed intakegesprek voeren. De coaching, die we ook krijgen, kan best confronterend zijn. Zo leer ik me over mijn onzekerheid heen te zetten. Wat me het meest raakt, is dat TKP zoveel in me wil investeren. Dat voelt goed.’

Over Aegon Analytical Academy

  • Opleiding duurt 3 jaar

  • Start met 6 weken bootcamp

  • Daarna geregeld trainingsweken, ook in het buitenland

  • Groeps- en coachingsgesprekken via Skype

  • Dit jaar de 6e keer, TKP doet al 2 keer mee

  • Inclusief stageproject in buitenland

Apply Now!