Blog: Marjanne - operational risk manager

Career
Company
TKP
Type
Inhouseday
Location
Groningen
Sector
Financial Services, Insurance, Services
Required language
Dutch
Area
Economics, Finance, International Business, Business Administration

Description

Marjanne - operational risk manager

‘Als accountant hou ik ervan als werkprocessen goed verlopen. Beheerst en correct. Maar niet met onnodige controles, dat vind ik zonde van het werk dat je erin stopt. Bij TKP snappen ze dat. Het zijn doeners, maar ze weten wel wat risico’s zijn. Ik voel me er als een vis in het water.’

  • Naam: Marjanne Vos (31)
  • Rol: Operational risk manager
  • Opleiding: hbo en wo Accountancy, Executive Master Accountancy
  • Bij ons sinds 2016

Verrijking

‘Ik kwam ieder voorjaar al bij TKP om de jaarrekening van pensioenfondsen te controleren. Ik proefde de gezellige no-nonsense sfeer, de directe lijnen, het teamgevoel. Toen ik vernam dat er een vacature openstond, was ik direct om. Nu zet ik m’n expertise veel breder in: ik ben geen buitenstaander die zwakke plekken aanstipt, ik ben medeverantwoordelijk voor de werkprocessen en de risicobeheersing. Ik draag bij aan de kwaliteit. Mooi werk en een enorme verrijking.’

Professionaliseren

‘Met mijn kennis bereik ik hier veel. Ik heb veel rapportages op maat gemaakt, inhoudelijk aangescherpt en begrijpelijker geschreven. Nu wil ik een stap verder gaan. In trainingen ga ik medewerkers preventief bewust maken van risico’s. Kijk, dan krijg je pas echt grip op de zaak. Een flinke ontwikkeling. Ook voor mij persoonlijk.’