Blog: Lindy - trainee analist pensioenberekeningen

Career
Company
TKP
Type
Inhouseday
Location
Groningen
Sector
Financial Services, Insurance, Services
Required language
Dutch
Area
Economics, Finance, International Business, Business Administration

Description

Lindy - trainee analist pensioenberekeningen

‘Raadsels doorgronden, mezelf uit een escaperoom denken, de moeilijkste sudoku’s. Hoe complexer het vraagstuk, hoe fascinerender ik het vind. Ik hou van cijfers en genoot dan ook van m’n studie economie. Maar wat doe je erna? Bij TKP vond ik een gezellige sfeer zonder haantjesgedrag, en rekenpuzzels om van te watertanden.’

Drie dikke plussen

‘Van de vacature – ‘kickstartprogramma voor rekenwonders en puzzelaars’ – was ik direct onder de indruk. Een verfrissende insteek en op mijn lijf geschreven. In de lobby, wachtend op m’n sollicitatiegesprek, was ik al getuige van de informele en oprechte omgang tussen medewerkers die langsliepen. Een grote plus, net als het gesprek. Geen vragenvuur, maar een open gesprek met veel ruimte voor mijn inbreng. Het was me overduidelijk: hier ben ik op m’n plek.’

Verantwoordelijkheid

‘Ik trek samen op met andere trainees in een kickstartprogramma. Ik krijg er allerlei trainingen waar ik ontzettend veel van leer. En ik draai volop mee op de werkvloer. Mijn scrumteam ontwikkelt rekenregels voor software die wijzigingen in iemands pensioen – zoals eerder stoppen met werken – doorrekent. Ik stel zelf die regels op, analyseer grote datasets en controleer of de som correct is. Zo niet, dan zoek ik uit wat er mis ging. Een hele verantwoordelijkheid. Gelukkig doen we het echt sámen.’