Junior toezichhouder kleine verzekeraars

Career
Company
De Nederlandsche Bank
Type
Starters position
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services, Government
Required language
Dutch, English
Area
Economics, Finance, International Business, Business Administration

Description

Junior toezichthouder kleine verzekeraars

 • Master
 • 36 uur
 •  € 3.200 - € 4.500 bruto p.m.
 • Financieel risicomanagement
 • Werkervaring: Starter
 • Reageer vóór 18 juni 2020

Solliciteer direct

Als young professional impact hebben op een gezonde en stabiele verzekeringssector als junior toezichthouder kleine verzekeraars @DNB!

Jij hebt impact

DNB’s missie is financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Covid-19, consolidaties, overnames, lage rentes en InsurTech zijn kwesties waar de verzekeraars momenteel mee te maken hebben. Jij zorgt als junior toezichthouder kleine verzekeraars dat de juiste mensen met de juiste expertise zijn aangehaakt om risico’s bij de verzekeraars op te sporen en te verkleinen. Daarmee heb je directe impact op de sector!

Zo doe je dat als junior toezichthouder kleine verzekeraars bij DNB
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het toezicht op een groot aantal kleine en middelgrote verzekeraars met een diversiteit aan onderwerpen en risico’s zoals datakwaliteit, operationele bedrijfsvoering en governance. Je verzamelt en analyseert informatie van de instellingen en signaleert financiële risico's, zoals (actuariële) verzekeringstechnische risico’s en risico’s die samenhangen met de kapitalisatie van een verzekeraar. In het begin deel je de verantwoordelijkheden met collega’s en geleidelijk krijg je steeds meer ruimte om zelf richting te geven aan je rol. Je groeit in je functie uit tot volwaardig gesprekspartner voor de instellingen en werkt intensief samen met verschillende collega’s binnen DNB. Je krijgt van ons on the job training door mee te draaien bij de diverse taken en je wordt off the job getraind door interne en externe specialisten. Je houdt toezicht op meerdere instellingen door heel Nederland wat je functie uitdagend en afwisselend maakt!

Wat ga je precies doen?

 • Je volgt de ontwikkelingen in de verzekeringssector en analyseert de gevolgen hiervan voor jouw toezichtportefeuille.
 • Je weet in gesprek met bestuurders van de instellingen te komen tot een adequate opvolging van de risico’s door de verzekeraar.
 • Je neemt actief deel aan projectgroepen, kennisnetwerken en werkgroepen. In steeds wisselende projectgroepen doe je specifieke themaonderzoeken in de sector en vertaal je de uitkomsten naar effectief toezicht.
 • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling en de divisie, mede op gebied van datagedreven toezicht.

Hier doe je dat

De afdeling Toezicht Kleine Verzekeraars (KVZ) is één van de zeven afdelingen binnen de divisie Toezicht Verzekeraars. KVZ is verantwoordelijk voor het accounttoezicht op circa 50 kleine verzekeraars en een aantal middelgrote verzekeraars. Je werkt in een multidisciplinair team van 10 toezichthouders met een diversiteit aan achtergronden. Wij werken actief samen met elkaar en met diverse specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van kapitaalbeleid, IT of governance. Plezier in werk en samenwerken staat hierbij centraal net als inhoudelijke gedrevenheid en uitstekende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast werkt de afdeling intensief samen met andere afdelingen en divisies zoals Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenfondsen en verschillende expertisecentra die DNB rijk is.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij nieuwsgierig en bovenal kritisch bent: je neemt niet alles wat geschreven staat voor waar aan en je gaat zelf op onderzoek uit. Je bent analytisch en kunt complexe zaken snel doorgronden. Je bent resultaatgericht en weet je analyses om te zetten in concrete acties. Je kunt helder communiceren. Je bent enthousiast en leergierig en staat te popelen om de volgende stap te zetten in je carrière!
 
Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding in (financiële) economie, econometrie of actuariaat. Echter ook andere studierichtingen die vragen om een sterk (kwantitatief) analytisch vermogen zijn mogelijk.
 • Je hebt tot 3 jaar werkervaring in de verzekeringssector, consultancy, accountancy of elders in de financiële sector. Als je geen werkervaring hebt, zien we graag je drive en competenties terug in stages, bestuursjaren, e.d.
 • Je hebt kennis, ervaring of affiniteit met Solvency II, financiële (verzekerings)producten en kapitaalvraagstukken.
 • Jouw schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in hartje Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.
 
De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.200,-- en maximaal € 4.500,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen en een onboarding-app.

Solliciteer nu!

Wil jij als junior toezichthouder kleine verzekeraars werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 17 juni 2020 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!
 
De selectieprocedure omvat een e-assessment en een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

 • Master
 • 36 uur
 •  € 3.200 - € 4.500 bruto p.m.
 • Financieel risicomanagement
 • Werkervaring: Starter
 • Reageer vóór 18 juni 2020

Apply  Here!