Inhousedag FM/FS: Pandemic Stress Test

Career
Company
De Nederlandsche Bank
Type
Inhouseday
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services, Government
Required language
Dutch, English
Area
Economics, Finance

Description

Inhousedag FM/FS: Pandemic Stress Test

De coronacrisis trekt een zware wissel op onze economie. In deze crisis is het belangrijk dat banken krediet blijven verlenen, om te voorkomen dat gezonde bedrijven in de problemen komen en dat de economie langdurige schade oploopt. Maar zijn de kapitaalratio’s van banken hoog genoeg om zelfs in een zwaar pandemiescenario de verliezen op te vangen? Wat zou dit kunnen betekenen voor de kredietverlening? En hoe kan DNB via de monetaire operaties ervoor zorgen dat kredietverlening op peil blijft?

Tijdens de inhousedag van de divisies Financiële Stabiliteit en Financiële Markten zit jij aan de knoppen. Je ontwerpt je eigen pandemiestresstest, voert deze uit en beslist of er vervolgstappen moeten worden genomen. Het is jouw taak om de risico’s bloot te leggen en ervoor te zorgen dat de financiële stabiliteit niet in het geding komt!

Het programma

Woensdag 25 november 2020, van 13.00 tot 15.30 uur online (Webex)

13:00 – 13:30: Presentatie werkenbijDNB
13:30 – 14:50: Case Pandemiestresstest FM/FS
14:50 – 15:00: Break  
15:00–  15:30: Centrale afsluiting

De presentatie voorafgaand aan de case geeft je meer informatie over het werk van de divisies Financiële Markten en Financiële Stabiliteit, over DNB als werkgever, en de mogelijkheden als stagiair, starter of trainee. Omdat de sessie digitaal plaatsvindt, ontvang je van tevoren informatie om je voor te bereiden op de case.

Voor wie?

Je bent een (Nederlands of engels sprekende) WO-student economie, finance, econometrie, of een andere relevante studie en je zit in de masterfase of je bent recent afgestudeerd, met interesse in de financiële sector.

Aanmelden

Meld je uiterlijk donderdag 19 november aan met je CV. Uiterlijk maandag 23 november ontvang je bericht of je bent geselecteerd. Er kunnen maximaal 25 studenten deelnemen.

Apply Now!