Recruiter (16 u/w)

Career
Company
Belsimpel
Type
Part-time
Location
Groningen
Sector
Services, Technology
Required language
English
Area
Human Resource Management, Change Management, Economics, Finance, Sales, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain, Marketing
Website
http://belsimpel.nl

Description

Zorg voor de slimste, meest fanatieke maar bovenal allerleukste collega’s.

Op zoek naar de top van de arbeidsmarkt.

Als Recruiter bij Belsimpel ben je samen met je team verantwoordelijk voor de hele werving en selectie binnen Belsimpel. Een bedrijf dat inmiddels bijna 600 collega's telt. Bij Belsimpel zoeken we geen zesjes of zevens, maar alleen maar tienen. Je bent hiermee indirect verantwoordelijk voor de kwaliteit die Belsimpel levert en gaat geheel volgens de Belsimpel-cultuur niet akkoord met minder dan de beste collega’s. Ook blijft Belsimpel groeien. Met het internationale merk Gomibo hebben we de ambitie om in heel Europa de mobiele wereld te veranderen. Jij zorgt ervoor dat we het allerbeste team samenstellen om onze doelen te behalen.

Wat doe je als Recruiter?

De bedrijfscultuur is iets waar we bij Belsimpel trots op zijn. We vinden het belangrijk om dit te waarborgen en doen dan alles omtrent werving en selectie zelf en besteden niets uit. Wellicht een tikkeltje eigenwijs, maar we vinden dat je onze collega’s en cultuur goed moet kennen om de juiste aanvulling te vinden. Omdat jij als Recruiter een sociaal dier bent, een flinke dosis mensenkennis hebt en midden in de organisatie staat weet jij precies hoe we de cultuur en groei van Belsimpel bewaken. Een pittige uitdaging gezien je met een klein team van drie andere collega’s verantwoordelijk bent voor de invulling van meer dan 70 openstaande vacatures voor de 50 teams binnen het bedrijf.

Als Recruiter draai je gelijk op alle vlakken mee. Zo schrijf je vacatures op een leuke en aantrekkelijke manier en zorg je ervoor dat we goed te vinden zijn voor potentiële kandidaten. Aan jou de taak om een aanvalsplan op te stellen om zo snel mogelijk de juiste collega’s te vinden. Bijvoorbeeld door het gebruik van Social Media, een samenwerking met een studievereniging of het organiseren van een event met de universiteit: er zijn volop mogelijkheden.

Je bent uiteraard ook betrokken bij het gehele sollicitatieproces. Op basis van profiel, het vragenformulier en eventueel telefonisch interview maak jij in eerste instantie een inschatting of we iemand uitnodigen voor een sollicitatie gesprek. Je kijkt dan niet alleen naar de functie waar diegene op gesolliciteerd heeft, maar ook of er andere vacatures zijn die mogelijk nóg beter aansluiten. Bovendien ga je op termijn sollicitatiegesprekken voeren. Tijdens een sollicitatiegesprek stel jij de juiste (kritische) vragen te stellen om iemand goed te leren kennen en er achter te komen of diegene bij Belsimpel past. Je voert deze vaak samen met een andere collega. Dit is geen vragenvuur, maar een goed gesprek, waarbij je er voor zorgt dat de kandidaat zich helemaal op zijn gemak voelt bij jou. Heeft iemand een vraag over de vacature? Jij weet inhoudelijk precies wat er verwacht wordt en kunt dit haarfijn uitleggen.

Naast werving houden we ons ook bezig met projecten om het team en Belsimpel continue te verbeteren. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en initiatief. Of je hier nu een dag, een maand of al zes jaar werkt, jouw input is altijd welkom. We zijn op zoek naar een collega die naast het studeren alvast de fijne kneepjes van het Recruiter-vak wil leren. Daarna willen we graag dat je bij Belsimpel blijft om fulltime als Recruiter aan de slag te gaan! 

Zo kan je dag eruitzien

Wanneer je binnenkomt en je jas ophangt heeft Macy al een kop koffie voor je klaargezet. Zo, dit is een straf bakkie zeg! Je bent er gelijk helemaal klaar voor. Het belooft een drukke dag te worden! Jij hebt vandaag de wervingsshift en door de groei die we meemaken hebben we veel nieuwe Klantenservice collega’s nodig. Je stelt een actieplan op en zorgt ervoor dat deze taken in onze planning worden verwerkt. Als onderdeel daarvan maak je gelijk een concept voor een uiting die we naar EBF (een van onze partner studieverenigingen) kunnen sturen om te verspreiden in hun maandelijkse nieuwsbrief. Ook je aan je collega teamleiders van de Klantenservice of zij dit thema kunnen aansnijden tijdens hun dagstart. Nadat je nog een aantal wervingstaken hebt uitgevoerd, begin je met het beoordelen van de sollicitaties die we hebben ontvangen. Je voert een aantal telefonische intakes, plant gesprekken in en wijst helaas ook een aantal kandidaten af, de motivatie was net niet goed genoeg.

Inmiddels is het tijd voor je lunchpauze. Het is Beenham-vrijdag en samen met een groep collega’s loop je naar de kraam met verse broodjes op de Vismarkt. Wanneer je je broodje eenmaal op het dakterras hebt opgegeten vraagt Demi van Verzenden & Bezorgen of je een potje pool wil spelen. Je verslaat haar uiteraard en geeft haar de kans op een revanche na werktijd, dat wordt spannend! Na de pauze begin je met het schrijven van een vacature voor het Marketing-team, die je direct op de website knalt. Hoe sneller je hier nieuwe collega’s voor vindt, hoe beter! Daarna heb je overleg met Marije van Creatie om te overleggen over de promotie uitingen voor social media. Ze heeft een nieuw design gemaakt en wil nog even met jou sparren welke tekst hierbij moet komen. Aan het einde van de dag voer je een sollicitatiegesprek voor team Abonnementen samen met Lianne. Jullie bespreken het na en zijn allebei erg enthousiast. Deze kandidaat is de perfecte aanvulling is voor het team! Met een voldaan gevoel sluit je je computer af, dit heb je weer mooi gefikst! 

Wat bieden wij?

  • Werken in hartje Groningen: Op je fiets naar kantoor
  • Volop doorgroeimogelijkheden: Vanaf dag 1 maak jij het verschil
  • Vergroot je (super)krachten: Werk met > 550 fanatieke collega's
  • Unieke werksfeer: Elke week borrels en activiteiten

Wie ben jij?

  • Je  volgt op dit moment een studie op wo-niveau en bent over een half jaar of een jaar afgestudeerd;
  • Je hebt de ambitie om tijdens en na je studie door te groeien in je functie;
  • Je kunt kritische gesprekken voeren, bent niet bang om (op subtiele wijze) je mening te geven en hebt een flinke dosis mensenkennis; 
  • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:30. Deze uren kun je zelf flexibel inplannen. Daarnaast vind je het niet erg om incidenteel een avond of weekenddag te werken. 

APPLY HERE!