Retail Manager Nederland

Career
Company
Belsimpel
Type
Starters position
Location
Groningen
Sector
Services, Technology
Required language
English
Area
Human Resource Management, Change Management, Economics, Finance, Sales, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain, Marketing
Website
http://belsimpel.nl

Description

Zorg voor een perfecte samenhang tussen onze winkels en optimaliseer elk proces.

Ondersteun onze winkels en het support team op alle fronten.

Als perfecte aanvulling op het online concept is Belsimpel in 2014 begonnen met het openen van winkels. Inmiddels bestaan er zeven goedlopende winkels door heel Nederland. Het idee van deze winkels is dat het een one-stop-shop is, ofwel: klanten kunnen voor elke vraag naar onze winkel gaan. Daarnaast onderscheiden wij ons van andere telecomwinkels door objectief advies te geven aan klanten; we werken dan ook niet met targets of bonussen. Deze zeven winkels worden vanuit het hoofdkantoor in Groningen ondersteund door onze Retailmanagement Specialisten van team Winkel-Support.

Wat doe je als Retail Manager?

Op het hoofdkantoor bestaat op dit moment een winkel-support team. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor winkelcollega’s en ondersteunen de winkels op elk aspect; ze zorgen er voor dat collega’s direct geholpen worden als er problemen ontstaan of als er vragen zijn, dat het assortiment en de voorraad altijd optimaal zijn en dat collega’s in de winkels goed opgeleid en getraind worden. Daarnaast zijn ze constant bezig met het verbeteren van winkelprocessen en zorgen zij voor de samenhang tussen alle winkels en het hoofdkantoor. Als teamleider van dit team stuur je niet alleen het team op het hoofdkantoor aan, maar ook de zeven winkels. Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen en zorgt dat je van alles op de hoogte bent.

In deze functie ga jij de uitdaging aan om alles te optimaliseren. Ondanks dat de winkels inmiddels allemaal goed lopen is Belsimpel relatief nieuw in de Retail wereld. Dit betekent dat er voldoende ruimte ligt voor optimalisatie van het winkelconcept. Het is aan jou om te bepalen waar de prioriteiten liggen met betrekking tot deze verbeteringen en ook bewaak jij dat de uitwerking goed gebeurt. Naast het houden van het overzicht ben jij ook inhoudelijk betrokken, waardoor je echt een meewerkend voorman bent.

Naast het optimaliseren van de processen zit er aan de functie ook een belangrijk HR-aspect. In tegenstelling tot alle teams op het hoofdkantoor zit er een afstand tussen de winkels. Het is van belang dat deze afstand alleen in kilometers is en niet in gevoel. We zijn één geheel en iedereen moet het Belsimpel-DNA met zich mee dragen. Het is daarom van belang dat jij samen met de shopmanagers de cultuur en fanatieke instelling in de teams bewaakt. Dit houdt ook in dat je bereid bent om af te reizen naar onze winkels. 

Zo kan je dag eruitzien

Je begint de ochtend met een dagstart met het team. Samen met Aron bepaal je in de actielijst de prioriteiten voor vandaag en kijk je naar de eventuele brandpunten. Zodra de taken verdeeld zijn ga je aan de slag met de salesanalyse van de afgelopen maand. Zó, in Zwolle is het wel heel goed gegaan met de verkoop van verzekeringen! Vandaag shopmanager Hermien maar even vragen of ze weet hoe dit kan en tips heeft voor de andere winkels. Dan start de wekelijkse video-call met alle shopmanagers. Na het bespreken van de cijfers van afgelopen week geeft Joost aan dat hij een idee heeft om makkelijk data over te zetten voor klanten; dat moet even uitgezocht worden en kan mooi op de actielijst! Voordat je van een welverdiende pauze gaat genieten zorg je nog dat er vandaag een monteur komt kijken naar de defecte airco in Amsterdam en zet je een nieuw protocol op de Belsimpel kennisbank. 

In de middag ben jij het aanspreekpunt voor de winkels en werk je een flink aantal mails weg. Tussendoor word je gebeld omdat er een internetstoring lijkt te zijn, maar die weet je met behulp van Jasper van Systeembeheer gelukkig gelijk op te lossen. Zo sluit je met een tevreden gevoel je pc af en geniet je met je collega's nog van een verfrissend biertje op het dakterras. 

Wat bieden wij?

  • Volop doorgroeimogelijkheden: Vanaf dag 1 maak jij het verschil.
  • Vergroot je (super)krachten: Werk met >550 fanatieke collega's.
  • Werken in hartje Groningen: Op je fiets naar je werk.
  • Unieke werksfeer: Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je bent bereid om af te reizen naar de winkels in de rest van het land.
  • Je bent communicatief sterk en bent enorm goed in het onderhouden van relaties.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen, bent goed met Excel en statistieken.
  • Je kunt goed plannen en het overzicht bewaren is jouw tweede natuur.
  • Je hebt  ervaring in een leidinggevende functie.

APPLY HERE!