Data Science Stage

Career
Company
Nedap
Type
Internship
Location
Other
Sector
Industrial Goods, Services, Software Engineering, Technology, Webdevelopment
Required language
Dutch
Area
Economics, Business Administration
Website
http://www.nedap.com/nl/

Description

Data Science Stage

Nedap Light Controls levert duurzame verlichtingsoplossingen voor industriële toepassingen die voldoen aan de behoeften van de gebruiker en een einde maken aan verspilling van energie en grondstoffen. Nedap Light Controls maakt licht eenvoudig beheersbaar. Een van de proposities binnen deze marktgroep is Luxon: een online lichtmanagement systeem waardoor LED verlichting nog duurzamer wordt. Luxon verzamelt relevante data dat wordt omgezet in waardevolle informatie dat inzicht geeft in alle KPI’s. Met Luxon heb je altijd het juiste licht, op het juiste moment op de juiste plek. 

Wij zijn op zoek naar een Data Scientist stagiair(e) die verantwoordelijk wordt voor het helpen ontwikkelen van nieuwe applicaties die de Luxon propositie gaat versterken. Je duikt in de enorme hoeveel data die onze sensoren 24/7 wereldwijd verzamelen en je zet deze data om in relevante informatie voor eindklanten en OEM partners. Je weet door de inzet van Artificial Intelligence, Machine Learning en Data Science de verschillende wensen en vraagstukken op te lossen. Uiteindelijk breng je de getrainde modellen in productie en help je mee deze te integreren in nieuwe of bestaande softwareoplossingen voor onze klanten.

Mogelijke taken zijn:

  • Sensor data analyseren en bepalen of sensoren nog juist functioneren;
  • Armatuur status informatie analyseren en verwerken tot bruikbare informatie voor de onderhoudsmonteur;
  • Energieverbruik data analyseren en een notificatie afgeven als er afwijkingen zijn en waardoor;
  • Temperatuur informatie omzetten naar bruikbare klantinformatie;
  • Specificeren van nieuwe cloud of mobiele software applicaties, bijvoorbeeld een “Sensor Alert App”;
  • Operationaliseren van oplossingen en/of modellen in samenwerking met het team.

Bij Nedap geloven we in initiatief nemen. Dit betekent dat je alle ruimte krijg om dat waarin je gelooft uit te werken. Heb jij goede ideeën om Luxon naar een hoger niveau te brengen? Geef het aan en werk het uit! 

Jouw team

Je komt te werken in een gemengd, klein start-up team met korte communicatie lijnen. Mede door de variatie in specialisme binnen ons team is er altijd wel iemand die je kan helpen. 

Ons aanbod

Creativiteit, technologische kennis en grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat mensen succesvol maakt, zijn de belangrijkste pijlers binnen Nedap. Je krijgt dan ook volop de kans om jezelf te ontwikkelen en te leren van je collega’s. Ook nu we voornamelijk thuiswerken, word je goed begeleid. Behalve een maandelijkse stagevergoeding ben je ook van harte welkom op de ‘Nedap Student Day’ die elk halfjaar wordt georganiseerd.

Vereiste ervaringen en skills

  • Je hebt een HBO/WO-achtergrond met voldoende Data Science raakvlakken, zoals Artificial Intelligence, Business Analytics, Computer Science, Natuurkunde of Wiskunde.
  • Je bent een echte teamspeler en bent praktisch ingesteld;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken; 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Apply Here!