HR Coördinator

Career
Company
Belsimpel
Type
Starters position
Location
Groningen
Sector
Services, Technology
Required language
English
Area
Human Resource Management, Change Management, Economics, Finance, Sales, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain, Marketing
Website
http://belsimpel.nl

Description

HR Coördinator

Draag de verantwoordelijkheid voor optimale HR-processen voor >600 collega’s

Fulltime | 40 uur | Hoofdkantoor Groningen

Zorg voor optimale processen voor al onze collega’s.

Het Belsimpel team groeit onverminderd door. We werken inmiddels met ruim 600 fanatieke collega’s op ons hoofdkantoor en in onze 7 winkels. Als HR Coördinator draag jij zorg voor een gestroomlijnde administratie en communicatie voor al onze collega’s. Dit betekent dat jij het werk binnen het HRM-team coördineert, dat je meedenkt over verbeteringen in ons beleid en je veel in contact bent met collega’s en externe partijen wanneer er vragen zijn op het gebied van contracten, doorgroeien, verzuim en verlof. Kortom: een hele uitdagende functie gericht op het verbeteren van HR-processen op allerlei terreinen.

Wat doe je als HR Coördinator?

Als HR Coördinator ben je onderdeel van een betrokken Finance- & HRM-team. Je werkt aan de ene kant nauw samen met Jan & Lia van team Administratie en bent hiervoor het aanspreekpunt. Daarnaast sta je in direct contact met de controllers die betrokken zijn bij projecten op het gebied van HR. Het betreft een geheel nieuwe functie binnen het team waarin je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om HR-processen op te zetten en te verbeteren. Je beantwoordt vragen vanuit collega’s en signaleert wanneer iets beter kan in onze communicatie richting collega’s. Dit blijft niet alleen bij signaleren, van tijd tot tijd ga je ook zelf aan de slag met het verbeteren van interne werkwijzen en het verduidelijken van het beleid voor onze collega’s.

Je beheert samen met het HRM-team de contractadministratie en bent betrokken bij het opmaken en checken van onze arbeidscontracten. Ook als een collega doorgroeit binnen Belsimpel verzorg jij de communicatie. Daarnaast ben je betrokken bij collega’s wanneer er sprake is van ziekte. Vanuit team HR ben jij de spil in het web in de communicatie tussen de collega en onze arbodienst. Samen met de teamleider kijk je hoe we de collega zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden naar een terugkeer in het werk. Verder zorg je voor overzicht en structuur in onze personeelsdossiers en denk je mee over hoe we ons interne HR-systeem verder kunnen verbeteren. Tot slot houd je dagelijks overzicht op de planning en verzorg je aan het eind van de week een rapportage richting Jeroen & Jeroen, de oprichters van Belsimpel. 

Zo kan je dag eruitzien

Je komt aanlopen bij je werkplek en ziet dat onze vroege vogels Jan & Lia al druk aan het werk zijn. Jan heeft zelfs al koffie voor je gezet. Je opent de HRM-planning, bekijkt jouw taken voor vandaag en stemt met Jan & Lia af er nog bijzonderheden zijn. We zitten aan het begin van de maand en dat betekent dat je teamleiders van verschillende rapporten en analyses gaat voorzien. Zo stuur je hen een overzicht van de aflopende contracten en kijk je of er binnenkort collega’s zijn die een jubileum te vieren hebben. Je bent hier nog maar net klaar of Lianne, een van onze recruiters, staat aan je bureau. We willen graag met spoed een collega aannemen van buiten de EU. Je weet wat dit betekent en gaat uitzoeken welk visum benodigd is en welke vervolgstappen we moeten nemen. Vervolgens heb je 2 uur ingepland voor een project waarin jij verantwoordelijk bent voor het verbeteren van de mailcommunicatie richting al onze collega’s. Rond de middag roept Tom van Control dat de betalingen de deur uit zijn. Dit is het startschot van de pauze. Je besluit een lekkere afhaallunch uit onze eigen kantine te bestellen en geniet met je collega’s van het mooie weer op het dakterras. Direct na de lunch heb je een overleg staan met team HRM. Je bespreekt de recente wijzigingen die zijn doorgevoerd in de contractadministratie en neemt samen de bespreekpunten en de planning door voor de komende 2 weken. Jan heeft wat vragen gekregen van collega’s omtrent verlof. Je ziet al snel dat de uitleg in het protocol wat beter kan en noteert voor jezelf een actiepunt en laat de collega’s weten wanneer dit wordt opgepakt. ’s Middags heb je wat tijd ingeruimd voor de HRM-mailbox. Je beantwoordt enkele uiteenlopende vragen van collega’s en voorziet teamleiders van advies. Je ziet dat de arbodienst een terugkoppeling heeft gestuurd in een lopend complex verzuimdossier. Je stelt aan de hand van het advies een Plan van Aanpak op en stelt vast of de collega nog steeds de juiste hulp en begeleiding ontvangt. De dag is alweer bijna ten einde, maar je hebt nog net even wat tijd voor het checken van een aantal contractwijzigingen die Lia heeft klaargezet. Je verstuurt de formulieren digitaal en werkt als laatste je to-do list bij. Je sluit de PC met een goed gevoel af. 

Wat bieden wij?

  • Volop doorgroeimogelijkheden: Vanaf dag 1 maak jij het verschil.
  • Werken in hartje Groningen: Op je fiets naar kantoor.
  • Vergroot je (super)krachten: Werk met >650 fanatieke collega’s.
  • Unieke werksfeer: Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een hbo of wo-diploma op zak, het liefst in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Finance, of HRM;
  • Je kunt zowel zelfstandig als goed in een team werken;
  • Je bent secuur, communicatief vaardig en toegankelijk voor iedereen;
  • Je houdt ervan om zowel administratief als projectmatig bezig te zijn met bedrijfsprocessen. Hierbij is het een pre als je al wat basis Excel-vaardigheden hebt;
  • Je wilt fulltime werken (40 uren per week). 

APPLY HERE!