Talent & Recruitment Specialist

Career
Company
Belsimpel
Type
Starters position
Location
Groningen
Sector
Services, Technology
Required language
English
Area
Human Resource Management, Change Management, Economics, Finance, Sales, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain, Marketing
Website
http://belsimpel.nl

Description

Talent & Recruitment Specialist

Spot het beste talent en zorg voor de optimalisatie van onze HR-processen

Fulltime | 40 u/w | Hoofdkantoor Groningen

Zorg voor het grootste talent, geef ze een goede landing en laat ze doorgroeien.

Het Belsimpel team groeit elk jaar en er komen vele nieuwe talenten bij. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het aantrekken en selecteren van deze nieuwe collega’s die volledig aan het Belsimpel-DNA voldoen, maar daarnaast speel je ook een grote rol in talentontwikkeling. Hiervoor is het belangrijk dat elke nieuwe collega een perfecte onboarding krijgt en je intern talent begeleidt naar posities waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. Met je team optimaliseer je dit hele proces door constant al onze werkwijzen onder de loep te nemen en ze ook zelf te verbeteren.

Wat doe je als Talent & Recruitment Specialist?

Je werkt in een team van vier collega’s waarin iedereen allround bezig is, zowel als het gaat om de vacatures waar je je op focust als de taken die je uitvoert. Wekelijks hou je je bezig met de ontwikkeling van onze eigen processen. Ieder heeft één of meerdere projecten waar aan gewerkt wordt. Van het verbeteren van de Belsimpel Experience, een introductiedag die elke collega bij de start van zijn of haar carrière bijwoont, tot het straktrekken van de e-mailcommunicatie die een kandidaat krijg gedurende het sollicitatieproces. Deze projecten worden zowel door collega’s als door jou zelf bedacht en hierin krijg je indien nodig begeleiding van ervaren collega’s.

Naast procesontwikkeling hou je je natuurlijk bezig met het aantrekken en selecteren van nieuwe collega’s. Je beoordeelt profielen en doet interviews met kandidaten voor tig verschillende functies op een informele wijze die niet volledig is vastgelegd. Soms doe je gesprekken alleen, soms met iemand uit je team, maar vaak ook met collega’s uit de teams waar je nieuwe werknemers voor werft. Zo kom je veel te weten over het reilen en zeilen binnen de organisatie, maar ook over welke kandidaat nu perfect is voor dat team. Deze kennis kun je inzetten bij het werven van nieuwe collega’s. Dit doe je o.a. door het herschrijven van vacatures en het begeleiden van teams in het werven van kandidaten voor hun eigen team. Daarnaast hou je je bezig met het uitzetten van advertenties via social media, die je zelf bedenkt en schrijft, maar bijvoorbeeld ook door het organiseren van events. Jaarlijks laten we regelmatig studenten van de universiteit langskomen, waarbij jij de dag, case, presentatie én netwerkborrel verzorgt en studenten enthousiast maakt om bij ons te komen werken.

Tot slot is talentontwikkeling een onderdeel van jouw werk. Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse Belsimpel Experience, geeft trainingen aan je collega’s afhankelijk van waar je eigen talenten liggen en zorgt dat je intern de veelbelovende collega’s spot. In onze operationele teams werken enorm veel studenten, allen studerend aan het hbo of de universiteit. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat je de studenten die uiteindelijk fulltime bij ons aan de slag zouden kunnen gaan eruit pikt en hen warm maakt voor een professionele carrière bij Belsimpel.

Zo kan je dag eruitzien

Je bent vandaag mooi op tijd, werkt je mail en to-do vast bij en start de computer op in de vergaderruimte. Al snel komt je team binnen, met ook een kopje koffie voor jou. De dagstart die jij vandaag hebt voorbereid gaat er in rap tempo doorheen. De taken worden verdeeld en Karlie bespreekt een kandidaat die ze gister heeft gesproken. Jij gaat in de ochtend bezig met het herschrijven van de inkoopvacatures. Het team is opgesplitst en de teamleden hebben je input gegeven waar jij twee verschillende vacatures mee kunt schrijven, dus koptelefoon op en gaan! Daarna kun je verder met je project waarbij je een training gaat maken voor teamleiders over hoe zij intern talent kunnen herkennen. Je maag rammelt dus je appt je collega Floris, een Product Owner, om samen te lunchen. Jullie zien elkaar in de kantine waar jullie een afhaallunch bestellen, die je op het dakterras op eet.

Met je buik weer vol start je aan de middag. Vandaag beoordeel en bel jij alle development en marketingkandidaten, hieruit haal je drie helden die je gelijk inplant om einde deze week in het echt te spreken! Vervolgens beantwoord je een aantal mails van collega’s over de werving voor kandidaten voor hun team en geef je wat tips om hier verder mee aan de slag te gaan. Om 15:00 uur staat er een overleg met Jeroen en collega Nanne van Development. Jullie merken dat er de laatste tijd minder sollicitaties hiervoor binnenkomen en maken samen een aanvalsplan hiervoor. Na de meeting werk je dit direct uit, stuur je de notulen rond en verwerk je jouw actiepunten hiervoor op je to-do. Eén ding doe je direct: je plaatst de vacatures op de vacaturebanken van de studieverenigingen die hieraan gerelateerd zijn. Je krijgt nog een telefoontje van een kandidaat, neemt een kandidaat aan die je gister hebt gesproken en zorgt dat zij alle informatie over haar eerste dag krijgt. Daarna print je de cv’s voor de drie sollicitaties die je morgenmiddag voert, werk je je mail bij en als het bijna half 6 is sluiten jullie af met een dagafsluiting. Lekker, iedereen is productief bezig geweest! Lianne pakt nog even een paar cola zero’s uit de koelkast, want je hebt nog helemaal niet verteld hoe je weekendje weg was.

Wat bieden wij?

Naast een marktconform salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

  • Volop doorgroeimogelijkheden: Vanaf dag 1 maak jij het verschil.
  • Werken in hartje Groningen: Op je fiets naar kantoor.
  • Vergroot je (super)krachten: Werk met >650 fanatieke collega’s.
  • Unieke werksfeer: Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een wo-diploma op zak, het liefst in de richting van bedrijfskunde, arbeids- en organisatiepsychologie, communicatie of HRM. Of je kunt laten zien dat je dit denkniveau hebt.
  • Jij bent een sociaal dier, staat midden in de organisatie en bent toegankelijk voor iedereen.
  • Je kunt kritische gesprekken voeren – wat je na een aantal weken al zelfstandig doet –, bent niet bang om je mening te geven en hebt een flinke dosis mensenkennis. Ervaring binnen HR is niet vereist.
  • Naast sociaal bezig zijn, vind jij het ook heerlijk om projectmatig bezig te zijn met bedrijfsprocessen. Hierbij is het een pre als je al wat basis Excel skills hebt.

APPLY HERE!