Employer Brand Specialist

Career
Company
Velox
Type
Starters position
Location
Other
Sector
Services, Consultancy
Required language
Dutch
Area
Sales, Management, Marketing

Description

Spraakmakende bouwprojecten tot een succes maken met de juiste bemensing; zet jij jouw ondernemersmentaliteit graag in om opdrachtgevers hiermee te helpen?

Grote en innovatieve projecten in de bouw, werktuigbouwkunde en elektrotechniek snel voorzien van de juiste vakexperts; jij weet er wel raad mee. Daarbij denk je niet per se in ‘meer mensen erbij’ maar in duurzame relaties en verbinding. Kwaliteit boven kwantiteit. Want die waarden staan niet alleen bij onze opdrachtgevers en hun projecten hoog in het vaandel, maar ook bij de professionals die we aan een toffe baan helpen. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Functieomschrijving

Als employer brand specialist stap je best op een spannend moment in, want Velox groeit hard en heeft ambitieuze doelstellingen voor de aankomende jaren. Momenteel werkt Velox een ijzersterke employer brand strategie uit. Aantrekkelijk werkgeverschap waarin het imago en de reputatie van de organisatie samenkomen. Voeg hier onze identiteit en ambities aan toe en het is de kapstok voor alle externe en interne communicatie. Jij werkt de strategie verder uit voor onze doelgroepen en schakelt hiervoor met interne collega's en externe (marketing)partners. In lijn met de nieuwe strategie lanceren we aankomende zomer ook een nieuwe website die volledig in het teken staat van ons werkgeversmerk. Jij neemt het voortouw in dit project en gaat, samen met het marketing team, de uitdaging aan om een krachtig employer brand te bouwen. Jij laat onze toekomstige collega's zien waarom ze juist bij ons aan de slag willen gaan.

Naast bovenstaande focus je je op doelgroeponderzoek, aantrekkelijke candidate journeys en recruitment marketing en voert alle inzichten door in de gehele medewerkersreis. Maar hier houdt het niet op. Alle binnengekomen sollicitaties komen bij jou terecht en je schakelt regelmatig met de recruitment afdeling. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van campagnes op onze eigen website en externe kanalen zoals Facebook, LinkedIn en diverse jobboards. Ook verzorg je de content voor onze professionalkalender, waarmee we onze opdrachtgevers tot wel 6 maanden vooruit inzicht bieden in de kwaliteit en beschikbaarheid van onze medewerkers.

Concreet:

 • Positioneer je Velox als aantrekkelijke werkgever voor iedereen in de bouw en techniek
 • Ontwikkel je onze employer brand continue door
 • Denk je mee over content en recruitment marketing. Hoe bereiken we de professionals in de markt en maximaliseren we onze zichtbaarheid?
 • Analyseer je data en daarop optimaliseer je - samen streven naar het beste resultaat.

Jouw talent

Je bent afgestudeerd in de richting van HRM, (online) marketing, communicatie, digitale media of een vergelijkbare richting. Je hebt ervaring met het uitrollen van een werkgeversmerk en het schrijven van (vacature)teksten en je bent bereid je hierin verder te ontwikkelen. Kennis van recruitment marketing is fijn, maar wij nemen je hier met liefde in mee. Het leren, ontwikkelen en telkens beter willen doen dan voorheen - dat is wat jou drijft. Heb jij ideeën waardoor wij nog beter worden? Super! Wij moedigen het nemen van initiatief aan en verwelkomen nieuwe ideeën.

En daarbij:

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding
 • Beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
 • Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Heb je affiniteit met de bouwsector
 • Heb je kennis en ervaring met digitale communicatiekanalen, SEO en SEA
 • Heb je kennis van jobboards
 • Ben je analytisch en communicatief (je deelt je proactief inzichten met het marketingteam en de consultants)

What's in it for you?

Je bent werkzaam op de marketing en communicatieafdeling van Velox en werkt nauw samen met het team en de recruitment/sales consultants. Velox bestaat uit een jong, ambitieus en enthousiast team dat snel groeit, zelfs in deze lastige Covid19 tijd. Je krijgt vrijheid in hoe je jouw werkzaamheden inricht en er is veel ruimte voor ontwikkeling en initiatief. Verder krijg je veel verantwoordelijkheid, want JIJ gaat over de recruitment marketing van Velox. We zijn een hecht team dat dagelijks samen ontbijt en luncht (nu in kleine groepen en met inachtneming van de regels), houdt van een biertje of wijntje op de vrijdagmiddag en als het straks weer mogelijk is graag met z'n alle leuke uitjes organiseren. 

Waarom Velox?

Waarom zou je je aan Velox verbinden? Kortgezegd: omdat je bij Velox bij een club vernieuwers werkt. Waar je samen met andere frontrunners werkt aan de toekomst van de bouwsector. Gelijkgestemden die het liefst vóór op de golf van verandering zitten. En daar met volle teugen van genieten. Maar ook omdat we samen de laatste ontwikkelingen delen. Je inspireren. Zodat we jouw groeicurve laten exploderen tot ongekende hoogten. Daarom dus.

In een wereld die enorm snel draait en de bouwwereld die hierin mee gaat, kiest Velox ervoor om hier vol overtuiging aan mee te werken. Velox streeft naar een bouwwereld waarin we samenwerken vanuit het besef dat het àltijd beter kan. Waar we elkaar helpen om het maximale te bereiken. Samen: want iedereen die denkt dat ‘ie het alleen kan onderschat de ontwikkelingen in ons werk. En de snelheid waarmee ze komen. Wij geven hierin het goede voorbeeld. Door nieuwe manieren van samenwerken te onderzoeken. Door uit te dagen. Initiatief te nemen. Om samen nog beter te worden.

Apply now!