Financieel Management Traineeship

Career
Company
Achmea
Type
Traineeship
Location
Other
Sector
Financial Services, Insurance, Services
Required language
Dutch
Area
Human Resource Management, Change Management, Economics, Finance, Sales, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain, Marketing
Website
https://www.werkenbijachmea.nl/?utm_source=EBF&utm_medium=&utm_campaign=Traineeshipmaart

Description

Over deze vacature

Innoveren met maatschappelijke impact bij een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Achmea barst van de financiële data waar jij mee mag werken. Bij Achmea spreken we vaker over miljarden dan over miljoenen. Dat geeft meteen de impact weer van de financiële tak binnen Achmea. In het Financieel Management Traineeship leer je de feiten achter de cijfers kennen, bouw je een mooi intern netwerk op en vertaal je inzichten uit onze data naar concrete financiële adviezen. Deze adviezen bereiken de top van onze organisatie. Je duikt meteen in onze financiële processen en maakt kennis met verschillende afdelingen. 
Eén ding is zeker: jij gaat jezelf ontplooien tot één van de belangrijkste schakels binnen de financiële kolom van Achmea!

Wat ga je precies doen in het Financieel Management Traineeship? 

  • Je gaat werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, dat doe je door een intensief (extern) persoonlijk leiderschapsprogramma;
  • Je werkt aan vier verschillende opdrachten binnen Achmea. We hebben vestigingen verdeeld over het land: Amsterdam, Apeldoorn, Zeist, Leiden, Leeuwarden en / of Tilburg. Je standplaats is afhankelijk van je opdracht;
  • Je finance-kennis ontwikkelen door maandelijkse inhoudelijke themasessies; 
  • Je wordt gedurende je hele Traineeship begeleid door een mentor (senior collega of directeur), coördinator, opdrachtbegeleider en een (oud-)trainee, zodat er altijd iemand is bij wie jij terecht kan.  

 En daarna? Daarna is het aan jou: na 2 jaar ben jij klaar voor een leidende rol binnen onze financiële organisatie. 

‘’Het Traineeship bij Achmea vormt jou niet tot hoe Achmea jou wilt zien werken binnen het bedrijf. Achmea gebruikt jou en jouw ontwikkeling als basis van het Traineeship. Vanuit mijn ontwikkeling worden alle opdrachten bepaald en niet vanuit wat Achmea nodig heeft.’’ - Financieel Management Trainee

 We beseffen ons dat de startdatum nog wat maanden op zich laat wachten. Het is daarom mogelijk om een tijdelijke opdracht bij ons uit te voeren tot aan september.

De afdeling

Tijdens het traineeship krijg je de kans om te werken op verschillende Achmea locaties en bij verschillende teams. Om de reistijd die dit met zich mee kan brengen gemakkelijker voor je te maken, bieden we je een eersteklas business card aan voor het openbaar vervoer. Bovendien kun je vaak werken tijdens je treinreis, waardoor je efficiënt gebruik kunt maken van je tijd! 
Waar je tijdens het Financieel Management Traineeship precies aan de slag gaat bepaal je, na het eerste half jaar, helemaal zelf. Liggen je ambities bij control of bij kapitaal- en waardemanagement? Of zie jij jezelf eerder onder de vlag van vermogensbeer of Achmea Bank werken? Wil je nog meer weten van Solvency II en IFRS 17? Jij richt het Traineeship in zoals jij dat wil. De keuze is aan jou en opties in overvloed!

Jouw achtergrond

  • Je hebt wo werk- en denkniveau en hebt een financiële studie afgerond; 
  • Je overziet het grotere geheel, onderscheidt hoofd- van bijzaken en legt verbanden tussen verschillende soorten informatie; 
  • Je neemt verantwoordelijkheid en communiceert over jouw verwachtingen. Op die manier zorg je ervoor dat er actie ondernomen wordt en beloftes worden waargemaakt; 
  • Jij neemt de lead in jouw ontwikkeling. Je reflecteert op je eigen gedrag en neemt feedback serieus. Zo werk je aan jouw gedrag, vaardigheden en competenties om doelen te bereiken; 
  • Jij durft dingen net iets anders te doen en ziet nieuwe mogelijkheden. Je vormt een persoonlijke visie op zaken die een maatschappelijke impact hebben en uit deze ook wanneer deze niet door anderen wordt gedeeld; 
  • Je kunt overtuigend advies geven, je toont begrip voor bezwaren en bent in staat anderen in beweging te brengen. 

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Wat wij jou hebben aan te bieden en het Sollicitatieproces vind je hier!