Deals Traineeship

Career
Company
KPMG
Type
Starters position
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Financial Services, Government
Required language
English
Website
https://www.werkenbijkpmg.nl/

Description

Wat ga jij doen als
Deals Traineeship?

Als trainee binnen KPMG Deals raak je in twee jaar tijd thuis in de wereld van topdeals. Je leert adviseren op het gebied van strategie, acquisitie, verkoop, herstructurering, waardering en financiering. Hierdoor ontwikkel je jezelf in een rap tempo tot een breed opgeleide professionele consultant met een groot netwerk binnen de verschillende deal specialismen. In het tweejarige traject maak je intensief kennis met de volgende specialisaties:
 

  • Mergers & Acquisitions: bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel waar de deal wordt gerealiseerd.  
  • Transaction Services: hier verzorg je bij fusies, overnames, herfinancieringen of beursgangen (IPO’s) de financial due diligence, waardoor de klant de belangrijkste aspecten van een deal begrijpt. Hierbij licht je door middel van complexe analyses op de financiële resultaten, posities en projecties het bedrijf financieel door. Zo breng je voor de klant de kansen en bedreigingen bij een deal in kaart, identificeer je de onderliggende winst en bepaal je wat de uiteindelijke equity value is die betaald moet worden.  Hierbij lever je door goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen. 
  • Separation & Integration: S&I is betrokken bij de due diligence trajecten aan zowel de koop- als verkoop kant en bepaalt de kostenefficiënties en financiële en operationele risico's van een deal. Bij een integratie draag je onder andere bij aan het realiseren van gekwantificeerde synergiën door bijvoorbeeld het optimaliseren van de supply chain of organisatie structuur. Bij een carve-out bepaal je de financiële en operationele impact van een deal en kijk je naar strategische afwegingen om bepaalde assets, functies en mensen al dan niet over te dragen aan de koper. 
  • Corporate Finance - Valuations: in het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Naast Valuations is er een modelling team en zijn vier sectorteams (financiële sector, vastgoedsector, zorg & overheid en de (hernieuwbare)energie sector). Vanuit de sectorkennis bieden deze teams een breed scala aan Corporate Finance adviesdiensten aan. 
  • Deal & Growth: als onderdeel van due diligence trajecten helpt Deal & Growth klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overnamen door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.
     

Vanaf het moment dat je start werk je meteen samen met CEO's, CFO's en aandeelhouders van gerenommeerde bedrijven. Na het traineeship bepalen we samen in welke discipline en in welk team jouw carrière een volgende vlucht neemt.

Wil je meer weten over de Deals Traineeship? Check onze video!

Het Deals Traineeship start op twee momenten in het jaar: 1 maart en 1 september. Als je nu solliciteert ga je mee voor het startmoment op 1 maart 2023. 

APPLY HERE!