Junior Consultant Workforce & Organization

Career
Company
Capgemini Invent
Type
Starters position
Location
Utrecht
Sector
Consultancy
Required language
Dutch, English
Area
International Business, Business Administration, Management

Description

JUNIOR CONSULTANT WORKFORCE & ORGANIZATION

Verandering kan ontstaan door technologische ontwikkelingen. Tegelijkertijd zijn het de mensen die maken dat dergelijke veranderprocessen een succes worden, of niet. Wij richten ons op beide kanten van verandering: de technologie en de mens. De kracht van Workforce & Organization (W&O) ligt in de unieke combinatie van onze kennis, ervaring en expertise in de begeleiding van (digitale) transformatie en het inrichten van de HR-functie van de toekomst.

 • Uren: 32 tot 40 uur
 • Werkplek: Utrecht, bij de opdrachtgever op locatie en remote
 • Ervaring: junior (afgestudeerde Master of maximaal 1 jaar werkervaring)
 • Startdatum: vanaf oktober

Jouw mogelijkheden als Junior Consultant Workforce & Organization bij Capgemini Invent

Als W&O consultant ben je flexibel inzetbaar in de verschillende teams. Echter, sluit je je wel aan bij één team gebaseerd op jouw voorkeur, kwaliteiten en ervaring waar je op termijn verder in verdiept. Vermeld bij je aanmelding in je motivatiebrief welke deelpraktijk jouw voorkeur heeft. Wij van Workforce & Organization bereiden organisaties, leiders en medewerkers voor op de transitie naar het digitale tijdperk en bieden hierbij ondersteuning. Wij richten ons op verschillende groepen betrokkenen en zetten een breed repertoire aan methodieken en instrumenten in. Samen met onze klanten bepalen wij hun verandervisie en begeleiden de transformatie richting deze nieuwe gewenste situatie. Ook geven wij, samen met de klant, vorm aan een optimale inrichting van de HR-functie, de HR-processen en de daarbij passende HR IT-oplossingen. Workforce & Organization richt zich voornamelijk op ‘reinventing work’ door technologie in te zetten om veerkracht en flexibiliteit voor de toekomst te bieden. Binnen W&O richten de verschillende teams zich op diverse diensten:

 • Employee Experience & HR helpt klanten in het begeleiden van digitale transformaties en het inrichten van de HR-functie. We houden ons bezig met het vertalen van HR-vraagstukken en -oplossingen naar implementatie in de praktijk en geven vorm aan een optimale inrichting van de HR functie, de HR processen en de daarbij passende HR IT- oplossing (HR Cloud).
 •  Workforce Transformation richt zich voornamelijk op de future of work door te anticiperen op de toekomst van werk. Technologische ontwikkelingen bieden mogelijkheden om nauwkeuriger en efficiënter te werken en samen waarde te creëren. Wij focussen voornamelijk op de volgende thema’s: strategische personeelsplanning, up- en reskilling, people analytics en strategisch talent management.
 •  Organization Purpose & Strategy helpt bij het innoveren en transformeren van organisaties, en werkwijzen in het digitale tijdperk. Wij richten ons hierbij op transformatiemanagement, governance, organisatieontwerp, TOM, agile en digitale cultuur. Onze klanten krijgen te maken met steeds meer veranderingen zoals digitalisering en globalisering. Samen met onze klanten bepalen wij hun visie op een agile organisatie en begeleiden hun agile transformatie naar deze nieuwe gewenste situatie.
 • Program & Change Acceleration helpt klanten bij het vertalen van de (digitale) organisatiestrategie naar een veranderaanpak. We ondersteunen bij de implementatie om duurzame verandering te realiseren op zowel organisatie- als gedragsgebied. Hierbij ligt onze focus op het versnellen van verandering, het realiseren van eigenaarschap en het borgen van de gewenste verandering in de organisatie.

Als startende W&O consultant ben je flexibel inzetbaar in de verschillende teams. Dit betekent dat je een project zou kunnen doen in een team buiten het team waar je in eerste instantie bij hebt aangesloten. Indien je voorafgaand al een specifieke voorkeur hebt voor een team, dan kun je die vermelden in de motivatiebrief.

Je thuisbasis bij Capgemini

Het gehele Workforce & Organization team is een groot, maar hecht team met gemotiveerde professionals dat werkt aan complexe projecten. Binnen ons team vinden we samenwerking en innovatie belangrijk en helpen we elkaar graag op weg bij vragen. Wij werken voor een groot aantal private en publieke organisaties in diverse markten. Ook beschikken we over een internationaal netwerk van collega’s en hebben we veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en coaching. Binnen ons team worden regelmatige leuke activiteiten georganiseerd, voor en met elkaar. Ook heeft Capgemini Invent een actieve personeelsvereniging die reisjes als een jaarlijkse zeilcompetitie, een kerstevenement en een wintersportvakantie naar Oostenrijk organiseert. Afhankelijk van jouw behoefte is er genoeg te doen dus!

Get the future you want

Die belofte doen wij aan jou. Dat begint al op dag één. Met een goede onboarding en gestructureerde en transparante groeipaden. Maar ook: volop mogelijkheden om daarvan af te wijken, zelf te pionieren en je eigen weg te kiezen. Daarbij kun je van onze kant rekenen op grenzeloos vertrouwen en collegiale support. Werken bij Capgemini betekent ook werken in het internationale hart van innovatie. Een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid en diversiteit en inclusie de hoofdrollen spelen.

Kom naar onze maandelijkse lunch

Wil je meer weten over de cultuur en de werkomgeving binnen Capgemini Invent en wil je graag spreken met iemand uit het team waar jij interesse in hebt? Kom dan naar de informele maandelijkse lunch bij ons op kantoor in Utrecht Leidsche Rijn. Klik op de volgende link voor meer informatie en om je aan te melden.  

Persoonlijke ontwikkeling

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute. In The Institute word je gedurende 2 maanden klaargestoomd voor het echte werk met allerlei verschillende typen consulting opdrachten waarbij je intensieve coaching en training ontvangt. Je werkt hierbij samen met uiteenlopende collega's binnen Invent, zodat je alvast een begin kunt maken aan je interne netwerk.

Benefits

 • Direct een vast contract en een passend salaris. Het startsalaris bedraagt € 2900,- bruto per maand obv 40 uur.
 • Een mobiliteitsvergoeding van 800,- bruto per maand waarbij je kunt kiezen voor een leaseauto, NS businesscard of uitbetaling van je reisvergoeding.
 • Get the future you want. Je krijgt alle mogelijkheden om zelf te pionieren en je loopbaan zelf vorm te geven. Wij bieden je de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen, passend bij jouw ambitie en groeipad;
 • 26 vakantiedagen. Zin in extra vrije tijd? Koop dan dagen bij;
 • Een pensioen waarvan het werkgeversaandeel volledig wordt betaald en de keuze om dat zelf aan te vullen;
 • Werk flexibel in heel Nederland met onze connectiviteitsvergoeding;
 • Thuiswerken? Dat kan! Hoewel je altijd welkom bent op kantoor, helpen we je ook graag met het inrichten van een fijne werkplek thuis;
 • Capgemini Invent is wereldwijd actief, wat ervoor zorgt dat er mogelijkheden zijn om op termijn in het buitenland te werken;
 • Een snelle laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken;
 • Een lease auto, NS-business card of mobiliteitsbudget.

Waarom past deze vacature bij jou

Capgemini Invent is op zoek naar authentieke collega’s met passie voor het consultancy vak, die veel belang hechten aan continue professionele ontwikkeling. Je vindt het een uitdaging om multidisciplinair een duurzame transformatie te realiseren; zowel samen met de klant als samen met collega’s. Je springt in op de wensen van de klant. Initiatief, ondernemerschap en een visie op het vakgebied zijn voor jou belangrijke kwaliteiten. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden, werkt resultaatgericht en hebt het vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en nieuwe, scherpe inzichten en oplossingen te genereren.

Je hebt daarnaast:

 • Een afgeronde Master in bijvoorbeeld Artificial Intelligence, Data Science, Organisatiewetenschappen, Human Resources, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;
 • Projectervaring en ervaring met HR, verandermanagement en/of agile werken is een pré;
 • Affiniteit met technologie en digitale transformatie;
 • Een ambitieuze en proactieve instelling;
 • Naast je studie nevenactiviteiten ontplooid bij een vereniging, eigen bedrijf of stichting;
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal (minimaal B2 niveau);
 • For this role it is a must to speak Dutch (at least B2 level) and live in The Netherlands.

Werken bij Capgemini Invent

Baanbrekende veranderingen zijn niet nieuw. Wel nieuw is de snelheid waarmee deze veranderingen zich voordoen. Toonaangevende bedrijven gedragen zich als levende organismen en zorgen ervoor dat zij zich constant aanpassen aan verandering. Als Capgemini Invent helpen wij organisaties om te innoveren en transformeren door strategie, data science, technologie en design te combineren. We zijn een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid, diversiteit en inclusie de hoofdrollen spelen.

Meer lezen over:

Sign up now!!