Junior Purchase Manager

Career
Company
HTG
Type
Starters position
Location
Groningen
Sector
Fast Mover Consumer Goods, Services
Required language
Dutch, English
Area
Economics, Sales, Purchasing

Description

Junior Purchase Manager

Dit ben jij

Grenzen verleggen, buiten de gebaande paden treden en vooral ondernemen: dat beschrijft  wat jij het liefste doet. Een team met gedreven en ambitieuze collega’s past dan ook perfect bij jouw instelling. Jij onderscheidt je door jouw communicatieve, commerciële en analytische vaardigheden.
Je bent sociaal supersterk. Belangst? Daar heb jij nog nooit van gehoord. Je pakt net zo makkelijk de telefoon om te (video)bellen, als je persoonlijk op mensen afstapt.  Het opbouwen en onderhouden van relaties gaat bij jou gewoon vanzelf. Je past je communicatiestijl makkelijk aan op je gesprekspartners, waardoor je een echte kameleon bent.

Verder kun je het volgende afvinken op jouw cv:

  • Een recent afgeronde, commerciële opleiding, op minimaal hbo-opleiding;
  • Circa 1 jaar ervaring opgedaan in een inkoopfunctie, bijvoorbeeld tijdens een stage of bijbaan;
  • Handig met Excel en cijfermatig erg sterk;
  • Internationale ervaring door bijvoorbeeld een buitenlandse stage of studieperiode;
  • Beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelste taal. Goede beheersing van een extra taal is een pré.

Junior Purchase Manager bij HTG

Als nieuwe aanwinst in één van onze inkoopteams, krijg jij de verantwoordelijkheid over jouw eigen inkoopgebied. Natuurlijk start je onder begeleiding van een ervaren Purchase Manager, zodat je goed begrijpt  hoe onze business in elkaar steekt. Ben je helemaal up and running? Dan bepaal jij straks zelf de strategie voor jouw product-markt combinatie. Je bent verantwoordelijk voor de leverancierskeuze en de gehele onderhandeling. Je onderhoudt het klantcontact met bestaande leveranciers en probeert jouw netwerk uit te breiden door nieuwe relaties op te bouwen. Dit doe je in de eerste instantie veel via digitaal en telefonisch contact, maar uiteindelijk staan er ook regelmatig buitenlandse reizen op jouw agenda! Natuurlijk horen ook het registreren en verwerken van inkooporders bij jouw takenpakket. Je zorgt dat het orderproces vlekkeloos verloopt en werkt dus accuraat.  

Er is een nauwe samenwerking met je collega’s van het salesteam, zodat je optimaal inspeelt op prijsverschillen en ontwikkelingen in de markt. Bij HTG ben je als Purchase Manager een echte onderhandelaar en onderhandel je soms over centen, maar hierdoor pak je belangrijke margeverschillen op grote partijen.

Wat kunnen we jou bieden?

  • Je hebt de vrijheid om jouw eigen road to success te bepalen;
  • Wij zorgen dat je helemaal thuis wordt in onze organisatie met een intensief onboardingprogramma;
  • Je gaat aan de slag in een jong en gedreven team, met een informele werksfeer en een actieve personeelsvereniging. Zo hebben we ieder jaar een BBQ, kerstborrel, gaan we bowlen of golfen en hebben we een groot personeelsfeest;
  • Je kunt gratis gebruik maken van onze eigen sportschool;
  • We hebben prestatie-afhankelijke componenten m.b.t. onze bonusuitkering en extra vrije dagen.

Apply Here!