Traineeship Financial Consultant

Career
Company
Enigma Consulting
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, Services
Required language
Dutch, English
Area
Change Management, Economics, Finance, International Business, Business Administration, Management

Description

Geen baan maar een carrière in de financiële wereld! En jouw carrière start met een Traineeship waarbij wij in jou investeren zodat jij volop de kans krijgt om te ervaren waar jouw ambities liggen. Zo kan het ook.

Welkom bij Enigma!

Enigma Consulting, bestaande uit 50 medewerkers, is een vooraanstaand kennishuis, dat zich richt op de verbetering van integere financiële transactieketens binnen de domeinen Payments, Risk & Compliance en Data & Digitalisering. Onze klanten variëren van grootbanken en verzekeraars (Rabobank, ING, Nationale Nederlanden), tot goede doelen (KWF) en van start-ups en FinTechs tot de grote corporates zoals Ahold, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam. Zij staan voor complexe opgaven en hun ambities zijn hoog, net als de druk op de resultaten. Consultancy betekent voor ons: adviseren én implementeren. En dat is waarom klanten Enigma zo waarderen: totdat de gewenste resultaten bereikt zijn blijven onze consultants betrokken.

Benieuwd naar de ervaringen van onze consultants? Lees het hier.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Dit traineeship van 18 maanden wordt in nauwe samenwerking met partners van Enigma uitgevoerd. Je komt per 1 april 2022 in dienst bij Enigma Consulting voor 40 uur per week. Vier dagen in de week werk je (mee) aan een opdracht bij de klant. Je volgt één dag in de week de opleiding, samen met nog 9 andere trainees. Tijdens deze intensieve periode, draait het dus allemaal om het opdoen en het ontwikkelen van werkervaring, kennis en persoonlijke vaardigheden. Je krijgt ruimte  om ervaring op te doen in de domeinen Payments, Risk & Compliance en Data & Digitalisering, zodat je na afloop een keuze kunt maken. De opleiding wordt verzorgd door (gast)docenten en trainers van specialistische bureaus en uit het werkveld.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een studie op WO niveau afgerond, bijvoorbeeld Rechten, Bedrijfskunde, Finance, Economie of Econometrie.
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring en duidelijke affiniteit met de financiële sector.
 • Je beschikt over uitstekende analytische en sociale vaardigheden.

Wie ben jij?

Je bent ondernemend en zelfbewust en weet wat je te bieden hebt.  Je gelooft in de kracht van  samenwerken en weet de mensen om je heen te inspireren en te motiveren. Je bent integer en betrokken, maar hebt ook de moed om je eigen pad te kiezen. Je werkt met de focus op kwaliteit en resultaat, maar durft ook fouten te maken om hier van te leren. Zelfreflectie maakt deel uit van je basishouding en jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen is een natuurlijk gegeven voor je. Je snapt dat onze opdrachtgevers waardecreatie van je verwachten, net als wij. De markt kent ons als een organisatie die meer doet dan andere aanbieders. “Going the extra mile” is ons én jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij?

De mogelijkheid om brede ervaring op te doen in verschillende rollen bij diverse klanten die niet alleen bekend, maar ook veeleisend zijn. Dus uitdaging gegarandeerd. Wij stimuleren de balans tussen hard werken en ontspanning met collega’s door gezamenlijke lunches, gezellige vrijdagmiddagborrels en (sportieve) teamactiviteiten.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van € 2650 – 3000 bruto per maand
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
  - winstdeling
  - keuze uit leaseauto of mobiliteitsvergoeding
  - thuiswerkregeling
  - flexibele vakantiedagen
  - jaarlijks IT-budget (eigen keuze laptop, telefoon etc)
 • Gedurende anderhalf jaar voor één dag in de week een betaald opleidingsprogramma

Het begint met een goed gesprek

Voor vragen over het traineeship, kun je contact opnemen met één van onze oud-trainees:

Sanne Eitjes

Telefoonnummer: 06-86833639

Email: SEitjes@enigmaconsulting.nl 

LinkedIn profiel

Robbert Mos

Telefoonnummer: +31 (0)6 51 96 10 69 

Email: RMos@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

De sollicitatieprocedure bestaat uit:

1 Eerste gesprek

Een eerste gesprek met de coördinator van het traineeship (Sylvia van der Leij), de Managing Consultant en een oud-trainee.

2 Wederzijdse klik?

Is er een wederzijdse klik, dan volgt een assessmentdag bestaande uit het maken van een persoonlijksheids- en capacateitentest in de ochtend. Aansluitend lunch je samen met aanwezige collega’s (waaronder oud-trainees) van Enigma en een kort gesprek met Paul Jans, Managing Director bij Enigma.

3 Gefeliciteerd!

Heb je de assessmentdag goed doorlopen en ben je nog steeds gemotiveerd? Welkom bij Enigma!

Apply now!