Management traineeship Gasunie

Career
Company
Gasunie
Type
Traineeship
Location
Groningen
Sector
Industrial Goods, Services
Required language
Dutch, English
Area
Human Resource Management, Economics, Finance, International Business, Business Administration, Management, Purchasing, Supply Chain
Website
http://www.gasunie.nl/

Description

Welke impact maak jij op de (energie)transitie?

Wil je maatschappelijk betrokken zijn en heb je de ambitie om je als pas afgestudeerde wo-er in te zetten voor de toekomst van Nederland? Dat is fijn, wij hebben een grote behoefte aan talent die in staat is om op een andere manier naar situaties te kijken en tot nieuwe oplossingen te komen. Dit talent beschikt over de vaardigheden om deze nieuwe ideeën duidelijk te communiceren binnen de organisatie. Zo neem je Gasunie mee in deze verandering.

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Er zijn diverse routes die daarnaartoe leiden. Het verminderen van CO2-uitstoot, reduceren en vergroenen van energieverbruik en het koppelen van de energie-infrastructuren voor  elektriciteit en duurzame gasmoleculen, zoals waterstof, zijn hier voorbeelden van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in transitie.

Om te zorgen dat we voor al deze initiatieven de juiste richting kiezen, zijn we in ons traineeship-programma op zoek naar de leiders van morgen! Dus kun jij nieuwe ideeën bedenken en deze met creatieve oplossingen toepassen? Ben jij in staat om vanuit onze traditionele werkwijzen, dynamische nieuwe werkwijzen te ontwikkelen? Zou jij deze ook op het gebied van veilig en betrouwbaar gastransport willen toepassen? Vind je het leuk om samen te werken in een multidisciplinair team? En kun jij het voortouw te nemen als de situatie erom vraagt?

Heb jij het in je om de leider van de toekomst te worden? Kies dan voor het management traineeship

Wat ga je doen als management trainee?
Als management trainee bij Gasunie krijg je een breed beeld van Gasunie als organisatie. Omdat er een breed scala aan vakgebieden binnen de organisatie aanwezig zijn, zijn we ervan overtuigd dat elke opleidingsrichting aansluit. We laten ons graag door jou overtuigen waarom jij het beste past. Daarnaast moedigen we je aan om jezelf in korte tijd door te ontwikkelen tot een professional die alles in huis heeft om het verschil te kunnen maken.

Het tweejarig management traineeship bij Gasunie omvat drie opdrachten van acht maanden binnen verschillende afdelingen en ook vakgebieden in onze organisatie. Als trainee kun je werken aan oplossingen voor vraagstukken die er écht toe doen. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de rol van projectleider.

Daarnaast vragen we je om bij te dragen aan het management development programma voor onze leidinggevenden. We zouden je ook willen vragen om actief deel te nemen aan het netwerk ‘Energiedragers’ met trainees van verschillende energiebedrijven. Zo kun je in korte tijd zoveel mogelijk aspecten van ons bedrijf en de energiewereld te ontdekken. En stomen we je in twee jaar tijd klaar voor een leidende rol binnen Gasunie, als aanjager, ‘transitieversneller’ of manager.

Hoe ontwikkel je jezelf?
Tijdens het traineeship is jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling ons voornaamste doel. Je start met een uitdagende driedaagse kickoff buiten de deur, waarin jij je eigen grenzen opzoekt. Hierin leer je jouw collega-trainees kennen. Je verkrijgt inzicht in jouw eigen kwaliteiten en ook ontwikkelpunten op een dieper niveau.

Bovenstaande vormt de start van je persoonlijke ontwikkelpad bij Gasunie. Je ontwikkelpad bevat het eerste jaar een trainingsprogramma dat gericht is op persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om een externe hoogwaardige opleiding over de Europese energiewereld te volgen. Daarnaast kun je op eigen initiatief gedurende het traineeship deelnemen aan vaardigheidstrainingen die passen bij jouw behoefte.

Samen met de andere trainees volg je elke twee maanden intervisie. Gedurende het hele traject word je door een team van interne en externe coaches intensief begeleid. Met hen bespreek je wat je tijdens je opdrachten tegenkomt, zodat je ook maximaal leert van je dagelijkse werkzaamheden. Een betere start van je loopbaan kun je je niet wensen, toch?

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Arbeidsvoorwaarden
Bij dit traineeship horen natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden, omdat we je goed willen belonen voor je inzet. Als trainee krijg je:

  • Een marktconform salaris. 
  • Ruime mogelijkheden tot flexibel werken zodat je een goede work-life balance kunt realiseren.
  • Mogelijkheden om jezelf gezond te houden: yoga, bootcamp en een bijdrage aan je sportschoolabonnement.
  • Mogelijkheden om jezelf bij te scholen.
  • Mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops op het gebied van loopbaan, flexibiliteit, werksituatie en vitaliteit.

Ben jij het talent die we zoeken?
Ben jij geïnteresseerd in het organiseren van de energie van de toekomst? Zie jij jezelf later als manager binnen de energiebranche werken? Kies dan voor het management traineeship bij Gasunie! Waaraan moet je voldoen?

  • Je hebt een WO-opleiding (bijna) afgerond, maar niet langer dan anderhalf jaar geleden;
  • Je kunt je duidelijk uitdrukken naar verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus;
  • Je bent een echte teamspeler en je krijgt energie van het samenwerken in multidisciplinaire teams;
  • Je hebt een brede scope en hebt een sterke interesse in meerderee vakgebieden;
  • Je bent zelfstandig, breed georiënteerd en resultaatgericht.

Wil je solliciteren? 
Stuur dan voor 2 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met onze recruiter Daniel Vermeltvort, 06-31037582.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Apply now!