DNB Trainee

Career
Company
De Nederlandsche Bank
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Financial Services, Government
Required language
Dutch, English

Description

Het traineeship voor ambitieuze academici

Heb jij je wo-masterdiploma op zak? En wil je jezelf graag breed ontwikkelen? Met het DNB traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende financieel-economische vraagstukken te werken die niet alleen actueel en inhoudelijk uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. Zet jij jouw analytische skills en scherpe blik in voor financiële stabiliteit en duurzame welvaart?

Voor verhalen van trainees klik hier!

Dit kun je verwachten

Als DNB trainee ga je in twee jaar tijd aan de slag bij drie verschillende divisies binnen DNB, steeds in een andere functie. Hierdoor leer je meerdere kerntaken van DNB kennen, zoals het toezicht op financiële instellingen, de werking van het betalingsverkeer of monetair beleid. Bij alle drie de plaatsingen houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten. Vaak ga je als trainee aan de slag als toezichthouder of beleidsmedewerker, waarbij je volop meewerkt en je eigen verantwoordelijkheden krijgt.

Het traineeship staat volledig in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. Als trainee word je daarom ongeveer twee dagen per maand intensief begeleid bij inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling, zowel individueel als samen met je mede-trainees. Enkele onderdelen uit het opleidingsprogramma:

  • De Basisopleiding tot Toezichthouder (BoT) en de Basisopleiding tot Centraal Bankier (BCB).
  • Vakinhoudelijke opleidingen, zoals op het gebied van Fintech, financiële wet- en regelgeving of data science.
  • Professionele vaardigheden: je leert hoe je een goede beleidsnota en speech schrijft, maar ook hoe je een goed toezichtgesprek voert.
  • Persoonlijke ontwikkeling: samen met je mede-trainees krijg je individuele coaching en trainingen.

Uitdagende opdrachten

Als DNB trainee ga je aan de slag met allerlei soorten projecten. Hier vind je een kleine greep uit de vele opdrachten waar je als trainee aan kunt werken!

In zes stappen naar jouw traineeship

Apply Now!